huis verduurzamen

Je huis verduurzamen: een lagere energierekening

De verwarming gaat lager en we douchen veel korter. We doen alles om te voorkomen dat de rekening voor gas, water en licht nog hoger wordt dan hij al is. De energieprijzen zijn hoog en ze lijken de komende tijd niet te gaan dalen. Jij kunt natuurlijk de thermostaat lager zetten en een dikke trui aantrekken, maar daarnaast kun je ook keuzes maken voor op de lange termijn. Denk dan vooral aan het verduurzamen van je huis. Op die manier zorg je ervoor dat jouw energierekening lager wordt én dat jouw huis klaar is voor de toekomst. Advidens geeft jou graag persoonlijk advies over de financiële kant van het verduurzamen van je huis.

Een duurzaam huis: voorbereid op de toekomst

Op 28 juni 2019 werd het klimaatakkoord gepresenteerd. Door middel van meer dan zeshonderd afspraken, is het de bedoeling dat we in 2050 de CO2-uitstoot met wel 50% verminderd hebben. Nou klinkt dat nog heel ver weg, maar in 2030 moeten er zeker twee miljoen huishoudens van het aardgas af zijn. Omdat verduurzamen een must is, zijn er verschillende extra mogelijkheden om dit als huiseigenaar gemakkelijker te kunnen realiseren. Wanneer jij op tijd je huis verduurzaamt, ben je voorbereid op de toekomst én zit je er comfortabel bij.

Wat kun je doen om je huis te verduurzamen?

Wanneer jij je huis in Zutphen graag wilt verduurzamen, kun je overwegen te investeren in bijvoorbeeld de volgende zaken:

  • Zonnepanelen
  • Isolatie van je vloer, dak of spouwmuren
  • Het glas in je ramen vervangen voor HR++ glas
  • Een warmtepomp

Als je interesse hebt om jouw huis te verduurzamen, dan zijn er een aantal opties om dit te financieren. Naast subsidies vanuit het rijk of je gemeente, kun je je financieel adviseur vragen om te onderzoeken wat voor jou verstandige, passende mogelijkheden zijn. Denk hierbij aan advies over een persoonlijke, groene lening of wellicht kun je in aanmerking komen voor een verduurzamingshypotheek.

Verduurzamingshypotheek

Wanneer je een koopwoning hebt of op het punt staat een huis te kopen, kan het zeer interessant zijn de verduurzaming van je huis mee te nemen in je hypotheek. De hypotheekregels zijn sinds 2018 strenger, waardoor je niet meer mag lenen dan je huis waard is. Voor het verduurzamen van je huis wordt daar echter een uitzondering op gemaakt. Leen jij het maximale bedrag en is je bruto inkomen 33.000 euro of hoger? Dan kun je tot 6% (met een maximum van 9000 euro) extra hypotheek krijgen, speciaal voor het verduurzamen van je huis. Natuurlijk betaal je rente over deze extra hypotheek, maar daar tegenover staat dat jouw huis meer waard wordt, je stookkosten lager worden en jij niet hoeft in te leveren op comfort. Uiteraard laat je je bij het afsluiten van deze duurzame hypotheek het beste adviseren door een onafhankelijke expert.

Lening om je huis te verduurzamen

Advidens geeft jou ook graag advies wanneer jij de verduurzaming van je huis liever op een andere manier wilt verduurzamen. Zo kun je overwegen een persoonlijke lening af te sluiten. Je kunt bij veel banken terecht voor een groene lening. Je leent dan geld tegen een gunstig tarief, maar je moet het geleende bedrag dan wel besteden aan het verduurzamen van je huis. Het voordeel van een persoonlijke, groene lening is, dat je minder eenmalige kosten hebt, de looptijd beduidend korter is dan een hypotheek en je ook minder kosten hebt tijdens die looptijd. Wat jij kunt lenen voor verduurzaming, is afhankelijk van je inkomen, je lopende betalingsverplichtingen en of je nog genoeg geld overhoudt om van rond te kunnen komen.

Advies op maat voor verduurzaming

Wat voor jou de beste keuzes zijn, is natuurlijk van veel factoren afhankelijk. Laat je daarom altijd adviseren door een van de professionals van Advidens. Wij kijken met jou naar je financiële situatie en brengen op basis daarvan advies op maat uit. Wel kunnen we je alvast vertellen dat een investering in verduurzaming vaak de moeite waard is; voor het milieu, maar zeker ook voor je portemonnee. Wanneer je meer informatie wilt of alvast een afspraak wilt maken om te kijken hoe jij het verduurzamen van je huis kunt financieren, neem dan contact op. We staan voor je klaar.

Arthur

Sinds 1990 ben ik actief als allround adviseur in hypotheken, verzekeringen en kredieten. Ik leg mijn focus op het ondersteunen van klanten, met de overtuiging dat goede service begint bij beschikbaarheid en een open oor. Het is voor mij een uitdaging en een genoegen om het team te voorzien van de beste tools om hun werk uitstekend te doen. Ik streef ernaar om niet alleen een expert te zijn in mijn vakgebied, maar ook een betrouwbare partner voor mijn klanten en een inspirerende leider voor mijn collega’s.

Wij horen graag van u

Alle berichten

Gerelateerde berichten

WhatsApp Advidens