Hypotheek oversluiten

Het oversluiten van je hypotheek kan een slimme financiële zet zijn, maar het is belangrijk om goed te begrijpen wat het inhoudt en welke voor- en nadelen eraan verbonden zijn. Bij Advidens begrijpen we dat je op zoek bent naar de beste opties om je financiële situatie te verbeteren. Daarom hebben we deze gids samengesteld om je te helpen beslissen of hypotheek oversluiten de juiste keuze voor jou is.

Wat is hypotheek oversluiten?

Hypotheek oversluiten betekent dat je je huidige hypotheek aflost en een nieuwe hypotheek afsluit. Dit kan bij je huidige hypotheekverstrekker of bij een andere bank. De voornaamste reden om dit te doen is om te profiteren van een lagere rente, wat kan leiden tot lagere maandlasten.

Waarom zou je je hypotheek moeten herfinancieren?

Lagere maandlasten


Met de historisch lage rentestanden kun je aanzienlijk besparen op je maandlasten. Dit verschil kan oplopen tot honderden euro’s per maand.

Financiële zekerheid


Door over te sluiten kun je een lage rente voor meerdere jaren vastzetten, wat meer ruimte biedt voor sparen of sneller aflossen van je hypotheek.

Aanpassing van de hypotheekvoorwaarden


Het is een goed moment om je hypotheekvorm te herzien en eventueel aan te passen aan je huidige financiële situatie.

Is hypotheek oversluiten iets voor jou?

Het oversluiten van je hypotheek kan aantrekkelijk zijn, maar het is belangrijk om een weloverwogen beslissing te maken. Overweeg de volgende vragen:

  • Zijn de potentiële besparingen hoger dan de kosten voor het oversluiten?
  • Hoe lang ben je van plan in je huidige woning te blijven wonen?
  • Wat zijn je financiële doelen op de lange termijn?

Hoe kan Advidens helpen?

Bij Advidens begrijpen we dat elke financiële situatie uniek is. Onze onafhankelijke adviseurs staan klaar om je te voorzien van persoonlijk advies en om samen met jou te bepalen of hypotheek oversluiten de juiste stap is voor jou. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en ontdek hoe wij je kunnen helpen je financiële doelen te bereiken.

Hypotheek oversluiten kan een slimme financiële zet zijn, maar het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn. Bij Advidens zijn we er om je te helpen de beste beslissing te maken voor jouw situatie. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken met een van onze adviseurs.

Stap-voor-stap proces

Stap 1: Maak een afspraak


Begin met een gratis gesprek om je mogelijkheden te bespreken.

Stap 2: Persoonlijk advies


Ontvang advies op maat tijdens een adviessessie.

Stap 3: Offerte aanvragen


Wij helpen je met het aanvragen van een renteaanbod bij de bank.

Stap 4: Documenten indienen


Wij ondersteunen je bij het indienen van de benodigde documenten voor je hypotheek.

Veelgestelde vragen

Hypotheek oversluiten houdt in dat je je huidige hypotheek aflost en een nieuwe hypotheek afsluit, hetzij bij je huidige hypotheekverstrekker of bij een andere bank. Dit wordt vaak gedaan om te profiteren van een lagere rente, wat kan leiden tot lagere maandlasten.

De voornaamste voordelen zijn lagere maandlasten door een lagere rente, de mogelijkheid om de hypotheekvoorwaarden aan te passen aan je huidige financiële situatie, en meer financiële zekerheid door de rente voor een langere periode vast te zetten.

Ja, er zijn verschillende kosten waar je rekening mee moet houden, waaronder een eventuele boeterente voor het vroegtijdig beëindigen van je huidige hypotheekcontract, kosten voor hypotheekadvies, taxatiekosten, notariskosten en eventueel kosten voor de Nationale Hypotheek Garantie.

Om te bepalen of oversluiten voordelig is, moet je de potentiële besparingen afwegen tegen de kosten van het oversluiten. Het is belangrijk om een berekening te maken van de totale kosten en deze te vergelijken met de besparingen op de lange termijn. Een onafhankelijk hypotheekadviseur kan je hierbij helpen.

Ja, bij het oversluiten van je hypotheek heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een andere hypotheekvorm die beter past bij je huidige financiële situatie en toekomstplannen. Dit kan bijvoorbeeld interessant zijn als je van een aflossingsvrije hypotheek wilt overstappen naar een annuïteitenhypotheek of vice versa.


Wij scoren een

9.7

Uit 517 reviews.

Advieskeuze.nl is onafhankelijk.

Referenties van klanten

5 / 5
Wij zijn echt fantastisch geholpen door Danny! Hij is altijd bereikbaar, maakt het onmogelijke mogelijk en legt alles goed uit.
Serena
5 / 5
Goed voorgelicht. Duidelijke uitleg over nieuwe hypotheek
P.G
5 / 5
Deskundige en persoonlijke begeleiding, met oog voor onze specifieke situatie
David
5 / 5
Zoals altijd ontzettend goed geholpen door Danny. Open en eerlijk, bekwaam en duidelijk. Schakelen en communicatie ook altijd kort en prettig.
C.vdN
5 / 5
Fijne eerlijke man die erg kundig is in zijn werk. Vriendelijk en geïnteresseerd.
S.A
5 / 5
Duidelijke uitleg en advies. De hypotheekadviseur weet precies wat er bedoeld wordt met bepaalde vragen en geeft hier goed antwoord op. Ook denkt zij goed mee.
RB
4 / 5
Goede communicatie, duidelijke uitleg en snelle reactie
ivo
5 / 5
Zeer betrokken en oprecht geïnteresseerde adviseur met goed oog voor de behoefte van de klant (ik dus)
Lex
4 / 5
Was zeer geduldig met ons. Ondanks dat wij veel vragen hadden nam hij de tijd nam om deze uit te lichten en op te helderen.
AFM
5 / 5
Van Disseldorp heeft het vermogen om zich zeer snel een beeld te vormen van de financiële situatie, kan daar adequaat in adviseren en begeleidt het proces van advies tot en met uitvoering zeer punctueel.Eerlijk gezegd heb ik het zo goed nog weinig meegemaakt in m'n leven. Wat daarbij komt: Paul hanteert de menselijke maat en begeleidt zeer persoonlijk, met begrip en mensenkennis.
Ronald
advidens vergaderruimte

Wij horen graag van u

WhatsApp Advidens