Hypotheekadvies bij Scheiding

Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis die niet alleen emotioneel, maar ook financieel veel impact kan hebben. Een van de grootste financiële vraagstukken waar je tijdens een scheiding mee te maken krijgt, is wat er met de gezamenlijke hypotheek gebeurt. Advidens begrijpt hoe complex en stressvol deze periode kan zijn. Daarom bieden wij gespecialiseerde hypotheekadviseurs die jou door dit proces kunnen leiden en adviseren over de beste oplossingen voor jouw situatie.

Het belang van deskundig advies

Tijdens een scheiding komen er veel vragen op je af over de hypotheek. Blijft een van jullie in het huis wonen? Kan de hypotheek op één inkomen worden voortgezet? En hoe zit het met de verdeling van de overwaarde of schuld? Onze hypotheekadviseurs zijn gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die door een scheiding gaan. Zij helpen je om jouw opties duidelijk in kaart te brengen en de best mogelijke beslissingen te nemen voor jouw toekomst.

Stap voor stap begeleiding

Kennismaking en situatiebespreking


Onze adviseur neemt uitgebreid de tijd om jouw persoonlijke situatie en wensen te bespreken.

Documentatie en overeenkomsten


Samen met jou zorgen we ervoor dat alle benodigde documenten, zoals de scheidingsconvenant of beëindigingsovereenkomst, in orde zijn en voldoen aan de eisen van de bank.

De conceptakte van verdeling


Dit is een cruciaal document dat wordt opgesteld op basis van de afspraken in de scheidingsconvenant of beëindigingsovereenkomst.

Notarisbezoek en overdracht


Na goedkeuring van de bank bezoeken beide partijen de notaris om de akte van levering te ondertekenen. Eventuele uitkoopsommen worden via de notaris geregeld.


Aanvraag hypotheek


Na het finaliseren van de overeenkomsten dienen we de hypotheekaanvraag in bij de bank, inclusief alle vereiste documenten.

Extra ondersteuning

Naast hypotheekadvies biedt Advidens ook ondersteuning op andere gebieden die bij een scheiding komen kijken, zoals de verdeling van pensioenen en mediation. Wij staan klaar om je te helpen met al je financiële vraagstukken tijdens deze moeilijke periode.

Wil je meer weten over hoe Advidens jou kan helpen bij het regelen van je hypotheek bij scheiding? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek met een van onze hypotheekadviseurs. Samen vinden we de beste oplossing voor jouw situatie.

Stap-voor-stap proces

Stap 1: Maak een afspraak


Begin met een gratis gesprek om je mogelijkheden te bespreken.

Stap 2: Persoonlijk advies


Ontvang advies op maat tijdens een adviessessie.

Stap 3: Offerte aanvragen


Wij helpen je met het aanvragen van een renteaanbod bij de bank.

Stap 4: Documenten indienen


Wij ondersteunen je bij het indienen van de benodigde documenten voor je hypotheek.

Wij scoren een

9.7

Uit 518 reviews.

Advieskeuze.nl is onafhankelijk.

Hoe zit het met de hypotheek als je gaat scheiden?

Wanneer je gaat scheiden, blijven jullie beide hoofdelijk aansprakelijk voor de volledige hypotheek totdat de woning is verkocht en de hypotheek is afgelost. Dit betekent dat de geldverstrekker bij beide partners geld kan opeisen, ook als een van jullie al ergens anders woont.

Wat als uitkopen niet lukt?

Als uitkopen niet lukt, kan er gekeken worden naar de mogelijkheid om de overwaarde onderling te verrekenen met eventueel spaargeld. Als dat niet mogelijk is, kan er wellicht een extra bedrag geleend worden. Als ook dat niet lukt, kan de overwaarde als lening schuldig gebleven worden aan de vertrekkende partner.

Wie mag hypotheekrente meenemen bij scheiding?

Bij sommige banken mag ieder een deel van het rentecontract meenemen. Echter, bij de meeste banken moeten jullie kiezen wie de rente mee mag nemen naar de nieuwe woning. Deze afspraak moet vastgelegd worden in het convenant of de vaststellingsovereenkomst.

Hoe werkt iemand uitkopen hypotheek?

Als je samen een woning hebt gekocht en de hypotheek altijd samen hebt betaald, zijn jullie beiden eigenaar van de woning. Dit betekent dat de ex-partner recht heeft op de helft van het al afbetaalde hypotheekbedrag én de helft van de eventuele overwaarde.

Wat doe je met jouw hypotheek als je gaat scheiden?

Als een van jullie in de woning blijft wonen, moet de woning en de hypotheek op naam komen van diegene. De hypotheekverstrekker moet hiermee akkoord gaan. Vaak moet de vertrekkende partner uitgekocht worden, wat inhoudt dat de blijvende partner de helft van de overwaarde en eventuele schulden overneemt.

Referenties van klanten

5 / 5
Uitermate deskundig. Goed financieel onderlegd. Eerst de mens met sociale aspecten en dan de financien. Eerst denken dan stop en vervolgens adviseren en dan handelen
HCD
5 / 5
Wij zijn echt fantastisch geholpen door Danny! Hij is altijd bereikbaar, maakt het onmogelijke mogelijk en legt alles goed uit.
Serena
5 / 5
Goed voorgelicht. Duidelijke uitleg over nieuwe hypotheek
P.G
5 / 5
Deskundige en persoonlijke begeleiding, met oog voor onze specifieke situatie
David
5 / 5
Zoals altijd ontzettend goed geholpen door Danny. Open en eerlijk, bekwaam en duidelijk. Schakelen en communicatie ook altijd kort en prettig.
C.vdN
5 / 5
Fijne eerlijke man die erg kundig is in zijn werk. Vriendelijk en geïnteresseerd.
S.A
5 / 5
Duidelijke uitleg en advies. De hypotheekadviseur weet precies wat er bedoeld wordt met bepaalde vragen en geeft hier goed antwoord op. Ook denkt zij goed mee.
RB
4 / 5
Goede communicatie, duidelijke uitleg en snelle reactie
ivo
5 / 5
Zeer betrokken en oprecht geïnteresseerde adviseur met goed oog voor de behoefte van de klant (ik dus)
Lex
4 / 5
Was zeer geduldig met ons. Ondanks dat wij veel vragen hadden nam hij de tijd nam om deze uit te lichten en op te helderen.
AFM
advidens vergaderruimte

Wij horen graag van u

WhatsApp Advidens