Particulier geld lenen

Een huis kopen, je droombruiloft betalen of je huis verduurzamen. Mensen hebben veel verschillende redenen om een lening aan te gaan. Het gaat vaak om flinke bedragen, dus het is verstandig hierin niet over één nacht ijs te gaan. Ga samen met Advidens na wat jouw mogelijkheden zijn en of de gewenste lening bij jouw plannen en je financiële situatie past. Wil jij als particulier geld lenen in Zutphen? Met onze jarenlange ervaring en persoonlijke benadering, geven wij jou advies op maat.

Particulier geld lenen via Advidens 

Als je een nieuwe auto moet kopen of jezelf wil trakteren op een welverdiende vakantie, kan geld lenen helpen om die belangrijke beslissingen eenvoudiger en betaalbaarder te maken.

Helaas bevinden veel mensen zich in een situatie waarin het afsluiten van een lening nodig of zelfs voordelig is. Bij Advidens begrijpt ons team van adviseurs dat de omstandigheden en behoeften van elke lener uniek zijn. Daarom bieden we advies op maat en oplossingen om je te helpen slimme beslissingen te nemen over particulier geld lenen.  

Hoeveel wil je lenen?

Leen voordelig geld vanaf 6,1% rente.

€2,500 €125.000

Een particulier leencontract ziet er als volgt uit

Het is een overeenkomst tussen een particulier en een geldverstrekker waarin de voorwaarden van de lening worden vastgelegd. Hierin staat onder andere het geleende bedrag, de rente, de looptijd en de aflossingsvoorwaarden. Het is belangrijk om dit contract goed door te lezen en eventuele vragen te stellen voordat je akkoord gaat met de lening. Zo weet je precies waar je aan toe bent en voorkom je verrassingen in de toekomst.

Wat zijn de huidige rentetarieven? 

Van 6,6% tm 12% voor verduurzamen. Van 7,5% tot 15% voor niet verduurzamen.

Hoe lang duurt het hele proces?

Het lenen van geld als particulier duurt meestal 1-2 dagen. Je vult een aanvraag in met je financiële situatie en het gewenste bedrag. De geldverstrekker beoordeelt dit en controleert je kredietwaardigheid en het doel van de lening. Bij goedkeuring wordt er een contract opgesteld en na ondertekening wordt het geld binnen 1-2 dagen op je rekening gestort. Het proces beschermt zowel de particulier als de geldverstrekker.

Waardoor word je automatisch gediskwalificeerd voor de lening?

 • BKR Codering
 • WW uitkering
 • Bijstand
 • Geen inkomen

Welke verzekeringen kun je bij de lening afsluiten?

Bij het afsluiten van een lening kun je extra verzekeringen afsluiten om je financiële situatie te beschermen. Deze verzekeringen zijn de overlijdensverzekering, arbeidsongeschiktheidsverzekering en WW-verzekering. Ze dekken respectievelijk je lening bij overlijden, langdurige arbeidsongeschiktheid en werkloosheid.

Waar wordt op gelet bij het afsluiten van een lening?

Wil jij als particulier geld lenen? Dan wordt er door geldverstrekkers naar verschillende zaken gekeken. Zo wordt er onder andere onderzocht of je na het afsluiten van de lening wel voldoende geld overhoudt om van rond te kunnen komen. Er wordt gekeken

Wat zijn de grootste risico’s van dit soort leningen?

Eén van de belangrijkste risico’s betreft het niet kunnen voldoen aan de betalingsverplichtingen. Dit kan diverse oorzaken hebben, zoals onvoorziene financiële tegenslagen, bijvoorbeeld het verlies van een baan of inkomen. Indien een persoon zijn of haar lening niet kan terugbetalen, kan dit ernstige financiële gevolgen hebben, waaronder het oplopen van schulden en het negatief beïnvloeden van de kredietgeschiedenis. Daarom is het essentieel voor individuen om zorgvuldig hun financiële situatie en vermogen om de lening af te betalen te overwegen alvorens ze het aangaan.

Zoveel redenen om geld te lenen

Particulier geld lenen kan aantrekkelijk zijn voor aankopen zoals een auto, motor, camper of ander voertuig. Het helpt je om je spaargeld of reserves niet aan te spreken. Mensen lenen ook vaak geld voor huisverbouwingen, dit is een goede investering die zowel de waarde als het uiterlijk van het huis kan verbeteren. Bij Advidens helpen wij met particulier geld lenen.

Particulier geld lenen

Ook wanneer je relatie afgelopen is en je graag je leningen wilt voor de verdeling, kunnen we je correct en betrokken advies geven.

Advidens streeft ernaar leners te voorzien van de kennis en middelen die ze nodig hebben om weloverwogen beslissingen te nemen over hun financiën. We bieden een verscheidenheid aan diensten die zijn afgestemd op je specifieke behoeften, zoals zakelijke leningen, maar ook de volgende leningen:

Ons doel is je te helpen financieel succes te bereiken door verstandig te investeren voor de toekomst. Gebruik onze tool om inzichten te krijgen in de rentes voor jouw situatie.

Een persoonlijke lening

Het is een handige manier om geld te lenen, omdat je precies weet welk bedrag je elke maand gaat betalen, en wanneer je verplichting tot terugbetaling is afgelopen. Het rentepercentage en de aflossingstermijn zijn vooraf vastgesteld, dus het biedt een zekere mate van structuur. Het nadeel van een persoonlijke lening is echter het gebrek aan flexibiliteit. Als je snel meer wilt aflossen dan de maandelijkse aflossing of onvoorziene uitgaven hebt die niet kunnen wachten tot het einde van je contract. Al met al zijn persoonlijke leningen geweldig voor wie snel geld nodig heeft zonder verrassingen.

Doorlopend krediet

In wezen is het een lening die je een flexibele manier biedt om tot een afgesproken limiet te lenen. Je kunt bijvoorbeeld een looptijd van 5 jaar (60 maanden) afspreken en je kredietverstrekker staat je toe om binnen deze periode onder voorwaarden geld op te nemen en terug te betalen. Je maandelijkse aflossing voor een doorlopend krediet is vast, ondanks de variabele rente. Je betaalt alleen rente over het deel van het krediet dat je hebt gebruikt. Gemakkelijk particulier geld lenen via Advidens

Duurzaamheidslening

Met deze lening kun je tegen gunstige voorwaarden energiebesparende maatregelen in en aan je huis financieren. Met dit programma kun je financiering aanvragen voor allerlei duurzame projecten, zoals zonnepanelen, warmtepompen of muurisolatie. Het is veel prettiger wonen als je huis goed geïsoleerd is, en je bespaart er ook nog eens heel wat op je energierekening mee. Als je duurzaam gaat verbouwen, bespaar je niet alleen, maar verhoog je ook de waarde van je huis.

Hypotheek

Eenvoudig gezegd is het een lening voor de aankoop van een huis. In zijn officiële vorm is het echter een zekerheidsrecht. Dat is wanneer je een bedrag leent en de bank het eigendom van je huis geeft totdat je het bedrag plus eventuele rente hebt terugbetaald. Om het proces gemakkelijker te begrijpen, wordt dit soort lening regeling gewoonlijk een “hypothecaire lening” genoemd. Dit type lening bestaat uit drie verschillende onderdelen:

 1. Lening
 2. Aflossing
 3. Verzekering

Met een hypotheek kun je een huis kopen zonder je zak volledig leeg te maken of dure schulden aan te gaan.

Waar wordt op gelet bij het afsluiten van een lening?

Wil jij als particulier geld lenen? Dan wordt er door geldverstrekkers naar verschillende zaken gekeken. Zo wordt er onder andere onderzocht of je na het afsluiten van de lening wel voldoende geld overhoudt om van rond te kunnen komen. Er wordt gekeken naar je inkomen en of je nog meer leningen hebt. Elk krediet dat hoger is dan €250,- wordt geregistreerd bij het bureau kredietregistraties (BKR), om zo veel mogelijk te voorkomen dat je in financiële problemen raakt.

Meest gestelde vragen over geld lenen

Dit is afhankelijk van de specifieke bank of kredietverstrekker. Na het aanvragen van een lening en het maken van de offerte, als alle gevraagde documenten in orde zijn, krijg je het geld meestal de volgende dag al. Zorg er wel voor dat je je aanvraag en documenten dubbel hebt gecontroleerd voordat je ze verstuurt.

Volgens de officiële regels is het niet mogelijk om een lening af te sluiten zonder BKR-toetsing. Alle kredietverstrekkers in Nederland zijn namelijk wettelijk verplicht om uw kredietgegevens te controleren.

Bij een persoonlijke lening ontvang je een vast bedrag op je betaalrekening. Dit bedrag kun je gebruiken om je aankoop te doen en de volgende maand begin je met terugbetalen van het geleende bedrag. Bij een doorlopend krediet heb je daarentegen geen vast leenbedrag, maar een kredietlimiet tot je beschikking.

Het antwoord daarop wordt bepaald door een betrekkelijk eenvoudige formule: het rentepercentage gedeelt door 12 maanden. Het rentepercentage is afhankelijk van de hoogte van de lening en jouw persoonlijke situatie. Wanneer je inzicht hebt in het bedrag dat je maandelijks aan rente betaalt, kun je het totale bedrag berekenen dat je elke maand betaalt, inclusief zowel de rente als de aflossing.

Je kunt vaak meerdere leningen samenvoegen tot een nieuwe lening. Dit kan erg voordelig zijn, maar er zijn wel bepaalde voorwaarden aan verbonden. Een laag leenbedrag heeft een hogere rente dan een hoog leenbedrag. Een lening is veel overzichtelijker. Als je meer informatie wilt over het samenvoegen van leningen, kunnen we je daarbij helpen.

Wanneer je extra aflost op je lening, vermindert je uitstaande schuld direct en betaal je dus minder rentekosten. Afhankelijk van de geldverstrekker kun je kiezen uit de looptijd inkorten of het maandbedrag verlagen. Soms blijft Het maandelijkse termijnbedrag (inclusief rente en aflossing) blijft echter hetzelfde. Wel wordt het aflossingsgedeelte iets hoger en het rentegedeelte iets lager.

Het geleende geld moet worden terugbetaald, maar hoelang duurt dat eigenlijk? We kunnen de looptijd van de lening voor je berekenen, zodat je weet waar je aan toe bent.

 • De bank vraagt altijd om een kopie van een geldig legitimatiebewijs om uw identiteit vast te stellen.
 • Een recente loonstrook of inkomensspecificatie
 • De laatste bankafschriften
 • Er zijn nog andere documenten die we met u zullen delen voordat we het gesprek aangaan

Neem contact op met Advidens voor een betrouwbaar advies

Particulier geld lenen hoeft niet stressvol of verwarrend te zijn – met Advidens aan je zijde kan het een krachtige ervaring zijn! Ons team van experts geeft advies en maakt oplossingen op maat, zodat je met vertrouwen slimme beslissingen kunt nemen over lenen. Als je op zoek bent naar een financieel adviesbureau dat je kan helpen met het vinden van de beste lening voor jou, neem dan vandaag nog contact op met Advidens. We horen graag van je!

Particulier Geld Lenen

Wij scoren een

9.7

Uit 518 reviews.

Advieskeuze.nl is onafhankelijk.

Referenties van klanten

5 / 5
Uitermate deskundig. Goed financieel onderlegd. Eerst de mens met sociale aspecten en dan de financien. Eerst denken dan stop en vervolgens adviseren en dan handelen
HCD
5 / 5
Wij zijn echt fantastisch geholpen door Danny! Hij is altijd bereikbaar, maakt het onmogelijke mogelijk en legt alles goed uit.
Serena
5 / 5
Goed voorgelicht. Duidelijke uitleg over nieuwe hypotheek
P.G
5 / 5
Deskundige en persoonlijke begeleiding, met oog voor onze specifieke situatie
David
5 / 5
Zoals altijd ontzettend goed geholpen door Danny. Open en eerlijk, bekwaam en duidelijk. Schakelen en communicatie ook altijd kort en prettig.
C.vdN
5 / 5
Fijne eerlijke man die erg kundig is in zijn werk. Vriendelijk en geïnteresseerd.
S.A
5 / 5
Duidelijke uitleg en advies. De hypotheekadviseur weet precies wat er bedoeld wordt met bepaalde vragen en geeft hier goed antwoord op. Ook denkt zij goed mee.
RB
4 / 5
Goede communicatie, duidelijke uitleg en snelle reactie
ivo
5 / 5
Zeer betrokken en oprecht geïnteresseerde adviseur met goed oog voor de behoefte van de klant (ik dus)
Lex
4 / 5
Was zeer geduldig met ons. Ondanks dat wij veel vragen hadden nam hij de tijd nam om deze uit te lichten en op te helderen.
AFM
advidens vergaderruimte

Wij horen graag van u

WhatsApp Advidens