Particulier geld lenen

Een huis kopen, je droombruiloft betalen of je huis verduurzamen. Mensen hebben veel verschillende redenen om een lening aan te gaan. Het gaat vaak om flinke bedragen, dus het is verstandig hierin niet over één nacht ijs te gaan. Ga samen met Advidens na wat jouw mogelijkheden zijn en of de gewenste lening bij jouw plannen en je financiële situatie past. Wil jij als particulier geld lenen in Zutphen? Met onze jarenlange ervaring en persoonlijke benadering, geven wij jou advies op maat.

Particulier geld lenen via Advidens 

Als je een nieuwe auto moet kopen of jezelf wil trakteren op een welverdiende vakantie, kan geld lenen helpen om die belangrijke beslissingen eenvoudiger en betaalbaarder te maken.

Helaas bevinden veel mensen zich in een situatie waarin het afsluiten van een lening nodig of zelfs voordelig is. Bij Advidens begrijpt ons team van adviseurs dat de omstandigheden en behoeften van elke lener uniek zijn. Daarom bieden we advies op maat en oplossingen om je te helpen slimme beslissingen te nemen over particulier geld lenen.  

Wat is een particuliere lening?

Wil je particulier geld lenen, dan krijg je van een ander een bedrag, dat je binnen een bepaalde periode moet terugbetalen. Uiteraard doet de geldverstrekker dat niet zomaar; voor een lening moet je betalen, in de vorm van rente. Hoe hoog deze rente is, verschilt per aanbieder.

Eenvoudig gezegd kun je leningen verdelen in twee varianten. Zo is er de variant waarbij je in één keer een groot bedrag krijgt, dat je binnen een bepaalde periode terug moet betalen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een hypotheek of een persoonlijke lening. Daarnaast heb je het zogenaamde krediet, waar je naar wens tot een bepaald bedrag geld van op kunt nemen. Hierbij kun je denken aan een doorlopend krediet, maar ook het hebben van een credit card of de mogelijkheid rood te staan op je betaalrekening zijn kredietovereenkomsten.

Zoveel redenen om geld te lenen

Er zijn veel redenen waarom je geld kunt lenen, en het kan aantrekkelijk zijn om te beginnen met particulier geld lenen voor aankopen zoals een auto, motor, camper of ander voertuig. Door dit te doen kun je het artikel aanschaffen zonder je spaargeld of reserves aan te spreken. Voor sommige mensen is de aanschaf van een auto echter een noodzaak vanwege veranderingen in banen of gezinsomstandigheden. Velen kiezen er ook voor om leningen aan te vragen voor het verbouwen van hun huis. Dit is een typisch een goede investering – een verbouwing kan vaak in een keer zowel de waarde verhogen als het huis verfraaien. Daarom helpen wij bij Advidens met het particulier geld lenen.

Particulier geld lenen

Ook wanneer je relatie afgelopen is en je graag je leningen wilt voor de verdeling, kunnen we je correct en betrokken advies geven.

Advidens streeft ernaar leners te voorzien van de kennis en middelen die ze nodig hebben om weloverwogen beslissingen te nemen over hun financiën. We bieden een verscheidenheid aan diensten die zijn afgestemd op je specifieke behoeften, zoals zakelijke leningen, maar ook de volgende leningen:

 • Persoonlijke lening
 • Doorlopend krediet
 • Duurzaamheidslening
 • Hypotheek

Ons doel is je te helpen financieel succes te bereiken door verstandig te investeren voor de toekomst. 

Een persoonlijke lening

Het is een handige manier om geld te lenen, omdat je precies weet welk bedrag je elke maand gaat betalen, en wanneer je verplichting tot terugbetaling is afgelopen. Het rentepercentage en de aflossingstermijn zijn vooraf vastgesteld, dus het biedt een zekere mate van structuur. Het nadeel van een persoonlijke lening is echter het gebrek aan flexibiliteit. Als je snel meer wilt aflossen dan de maandelijkse aflossing of onvoorziene uitgaven hebt die niet kunnen wachten tot het einde van je contract. Al met al zijn persoonlijke leningen geweldig voor wie snel geld nodig heeft zonder verrassingen.

Doorlopend krediet

In wezen is het een lening die je een flexibele manier biedt om tot een afgesproken limiet te lenen. Je kunt bijvoorbeeld een looptijd van 5 jaar (60 maanden) afspreken en je kredietverstrekker staat je toe om binnen deze periode onder voorwaarden geld op te nemen en terug te betalen. Je maandelijkse aflossing voor een doorlopend krediet is vast, ondanks de variabele rente. Je betaalt alleen rente over het deel van het krediet dat je hebt gebruikt. Gemakkelijk particulier geld lenen via Advidens

Duurzaamheidslening

Met deze lening kun je tegen gunstige voorwaarden energiebesparende maatregelen in en aan je huis financieren. Met dit programma kun je financiering aanvragen voor allerlei duurzame projecten, zoals zonnepanelen, warmtepompen of muurisolatie. Het is veel prettiger wonen als je huis goed geïsoleerd is, en je bespaart er ook nog eens heel wat op je energierekening mee. Als je duurzaam gaat verbouwen, bespaar je niet alleen, maar verhoog je ook de waarde van je huis.

Hypotheek

Eenvoudig gezegd is het een lening voor de aankoop van een huis. In zijn officiële vorm is het echter een zekerheidsrecht. Dat is wanneer je een bedrag leent en de bank het eigendom van je huis geeft totdat je het bedrag plus eventuele rente hebt terugbetaald. Om het proces gemakkelijker te begrijpen, wordt dit soort lening regeling gewoonlijk een “hypothecaire lening” genoemd. Dit type lening bestaat uit drie verschillende onderdelen:

 1. Lening
 2. Aflossing
 3. Verzekering

Met een hypotheek kun je een huis kopen zonder je zak volledig leeg te maken of dure schulden aan te gaan.

Waar wordt op gelet bij het afsluiten van een lening?

Wil jij als particulier geld lenen? Dan wordt er door geldverstrekkers naar verschillende zaken gekeken. Zo wordt er onder andere onderzocht of je na het afsluiten van de lening wel voldoende geld overhoudt om van rond te kunnen komen. Er wordt gekeken naar je inkomen en of je nog meer leningen hebt. Elk krediet dat hoger is dan €250,- wordt geregistreerd bij het bureau kredietregistraties (BKR), om zo veel mogelijk te voorkomen dat je in financiële problemen raakt.

Meest gestelde vragen over geld lenen

Hoelang duurt de goedkeuring van een lening gewoonlijk als je geld wilt lenen?

Dit is afhankelijk van de specifieke bank of kredietverstrekker. Na het aanvragen van een lening en het maken van de offerte, als alle gevraagde documenten in orde zijn, krijg je het geld meestal de volgende dag al. Zorg er wel voor dat je je aanvraag en documenten dubbel hebt gecontroleerd voordat je ze verstuurt.

Kan ik geld lenen zonder BKR-toetsing?

Volgens de officiële regels is het niet mogelijk om een lening af te sluiten zonder BKR-toetsing. Alle kredietverstrekkers in Nederland zijn namelijk wettelijk verplicht om uw kredietgegevens te controleren.

Wat zijn de verschillen tussen een persoonlijke lening en doorlopend krediet?

Bij een persoonlijke lening ontvang je een vast bedrag op je betaalrekening. Dit bedrag kun je gebruiken om je aankoop te doen en de volgende maand begin je met terugbetalen van het geleende bedrag. Bij een doorlopend krediet heb je daarentegen geen vast leenbedrag, maar een kredietlimiet tot je beschikking.

Hoeveel rente betaal ik over mijn lening en hoe wordt dit berekend?

Het antwoord daarop wordt bepaald door een betrekkelijk eenvoudige formule: het rentepercentage gedeelt door 12 maanden. Het rentepercentage is afhankelijk van de hoogte van de lening en jouw persoonlijke situatie. Wanneer je inzicht hebt in het bedrag dat je maandelijks aan rente betaalt, kun je het totale bedrag berekenen dat je elke maand betaalt, inclusief zowel de rente als de aflossing.

Is het verstandig om meerdere leningen samenvoegen?

Je kunt vaak meerdere leningen samenvoegen tot een nieuwe lening. Dit kan erg voordelig zijn, maar er zijn wel bepaalde voorwaarden aan verbonden. Een laag leenbedrag heeft een hogere rente dan een hoog leenbedrag. Een lening is veel overzichtelijker. Als je meer informatie wilt over het samenvoegen van leningen, kunnen we je daarbij helpen.

Kan ik extra aflossen op mijn lening en wat zijn hiervan de gevolgen?

Wanneer je extra aflost op je lening, vermindert je uitstaande schuld direct en betaal je dus minder rentekosten. Afhankelijk van de geldverstrekker kun je kiezen uit de looptijd inkorten of het maandbedrag verlagen. Soms blijft Het maandelijkse termijnbedrag (inclusief rente en aflossing) blijft echter hetzelfde. Wel wordt het aflossingsgedeelte iets hoger en het rentegedeelte iets lager.

Hoelang duurt het voordat mijn lening is afgelost?

Het geleende geld moet worden terugbetaald, maar hoelang duurt dat eigenlijk? We kunnen de looptijd van de lening voor je berekenen, zodat je weet waar je aan toe bent.

Welke documenten heb ik nodig om een lening aan te vragen?

 • De bank vraagt altijd om een kopie van een geldig legitimatiebewijs om uw identiteit vast te stellen.
 • Een recente loonstrook of inkomensspecificatie
 • De laatste bankafschriften
 • Er zijn nog andere documenten die we met u zullen delen voordat we het gesprek aangaan

Neem contact op met Advidens voor een betrouwbaar advies

Particulier geld lenen hoeft niet stressvol of verwarrend te zijn – met Advidens aan je zijde kan het een krachtige ervaring zijn! Ons team van experts geeft advies en maakt oplossingen op maat, zodat je met vertrouwen slimme beslissingen kunt nemen over lenen. Als je op zoek bent naar een financieel adviesbureau dat je kan helpen met het vinden van de beste lening voor jou, neem dan vandaag nog contact op met Advidens. We horen graag van je!

Particulier Geld Lenen

Wij scoren een

9.9

Uit 421 reviews.

Advieskeuze.nl is onafhankelijk.

Referenties van klanten

5 / 5
Duidelijke uitleg, goede communicatie, zeer vlotte reactie, goed advies passend bij mijn persoonlijke situatie
WB
5 / 5
Danny denkt mee, zoekt voor de klant de voordeligste oplossing. Hij communiceert duidelijk en het contact is altijd prettig. We hebben ook voor onze hypotheek en eerdere kredieten van de diensten van Advies gebruik gemaakt tot volle tevredenheid.
KKR
5 / 5
Altijd betrokken bij de klant en zeer kundig advies en handelen
Daniëlle
5 / 5
Hij heeft ons super goed geholpen en geadviseerd ben er heel tevreden over
Funda
5 / 5
Kennis van zaken en neemt de prive situatie mee in het gesprek voordat hij advies geeft
Eric
5 / 5
Staat klaar bij vragen, duidelijke uitleg waarom en geeft ook mogelijkheid tot eigen keuzes
J
5 / 5
Adviseur was zeer duidelijk en luisterde goed naar de wensen die we hadden
Rene Rutter
5 / 5
Grondig, duidelijk, zeer gedreven en altijd oplossingsgericht
JP_Arnhem
4 / 5
Professioneel en vriendelijk Prima en snel geholpen
Anoniem
5 / 5
Danny is een betrokken hypotheekadviseur die het beste voor zijn klant wil
ESK
advidens vergaderruimte

Wij horen graag van u

WhatsApp Advidens