Hypotheek meenemen: Jouw gids voor een soepele overstap

Wanneer je verhuist, komt er veel op je af. Een van de zaken die je mogelijk overweegt, is het meenemen van je huidige hypotheek naar je nieuwe woning. Dit proces, bekend als “hypotheek meenemen”, kan voordelig zijn, vooral als je huidige hypotheekvoorwaarden gunstiger zijn dan wat momenteel op de markt beschikbaar is. In deze gids leggen we uit wat hypotheek meenemen inhoudt, de voordelen, en hoe Advidens je hierbij kan ondersteunen.

Wat is hypotheek meenemen?

Hypotheek meenemen betekent dat je je huidige hypotheek, met bijbehorende rente, maandlasten en voorwaarden, overzet naar je nieuwe woning. Dit is vooral aantrekkelijk als je een lagere rente hebt dan de huidige marktrente. Het proces vereist dat je een hypotheekgesprek aanvraagt doet bij Advidens, Advidens kan je naar alle geldvestrekkers begeleiden.

Voordelen van hypotheek meenemen

  1. Behoud van gunstige rente: Als je huidige rente lager is dan de actuele marktrente, kun je flink besparen op je maandlasten.
  2. Vertrouwde voorwaarden: Je kent de voorwaarden van je huidige hypotheek en weet wat je kunt verwachten.
  3. Flexibiliteit: Veel geldverstrekkers bieden de mogelijkheid om je hypotheek aan te passen aan je nieuwe situatie.
  4. Verschil: Het meenemen van een bestaande hypotheek, wordt het zelfde behandeld als een nieuwe hypotheek. Advidens helpt je van A t/m Z.

Hoe kan Advidens helpen?

Bij Advidens begrijpen we dat het meenemen van je hypotheek een complex proces kan zijn. Daarom bieden we ondersteuning op maat:

Hypotheekconsultatie


Onze experts staan klaar om je te adviseren over de beste opties voor jouw situatie.

Persoonlijke begeleiding


Van het maken van berekeningen tot het regelen van een bankgarantie, taxatie, overbruggingshypotheek en notarisdiensten, wij begeleiden je bij elke stap.

Onafhankelijk advies


Wij vergelijken alle banken om jou de beste rente en voorwaarden te bieden.

Digitale gemak


Met onze moderne aanpak bespaar je niet alleen kosten, maar ook tijd.

Stap-voor-stap proces

Stap 1: Maak een afspraak


Begin met een gratis gesprek om je mogelijkheden te bespreken.

Stap 2: Persoonlijk advies


Ontvang advies op maat tijdens een adviessessie.

Stap 3: Offerte aanvragen


Wij helpen je met het aanvragen van een renteaanbod bij de bank.

Stap 4: Documenten indienen


Wij ondersteunen je bij het indienen van de benodigde documenten voor je hypotheek.

Het meenemen van je hypotheek kan een slimme zet zijn als je tevreden bent met je huidige voorwaarden en deze wilt behouden in je nieuwe woning. Advidens staat klaar om je te begeleiden bij dit proces, met persoonlijke ondersteuning en onafhankelijk advies. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis gesprek en ontdek hoe wij je kunnen helpen bij het realiseren van je droomhuis.

Ben je geïnteresseerd in meer informatie of wil je direct een afspraak maken? Bezoek onze website of neem contact op met een van onze adviseurs. Advidens, jouw partner in financiële zaken.

Veelgestelde vragen

Hypotheek meenemen houdt in dat je je huidige hypotheek, inclusief de rente, voorwaarden en maandlasten, overzet naar je nieuwe woning. Dit kan voordelig zijn als je huidige hypotheekvoorwaarden gunstiger zijn dan de huidige marktvoorwaarden.

In de meeste gevallen kun je je hypotheek meenemen naar een nieuwe woning, maar dit is afhankelijk van de voorwaarden van je huidige hypotheekverstrekker en of je nieuwe woning voldoet aan hun criteria. Het is belangrijk om dit vooraf te bespreken met je hypotheekadviseur.

De voornaamste voordelen zijn het behouden van een mogelijk lagere rente dan de huidige marktrente, vertrouwde hypotheekvoorwaarden, en de mogelijkheid om je huidige hypotheek aan te passen aan je nieuwe situatie.

Er kunnen kosten verbonden zijn aan het meenemen van je hypotheek, zoals advieskosten, taxatiekosten, en notariskosten. Deze kosten variëren per situatie. Advidens kan je helpen inzicht te krijgen in deze kosten en hoe je deze zo laag mogelijk kunt houden.

Begin met een gratis consultatie bij Advidens om je mogelijkheden te bespreken. Onze experts kunnen je adviseren over de beste stappen voor jouw situatie en je begeleiden bij elke stap van het proces, van het aanvragen van een offerte tot het indienen van de benodigde documenten.


Wij scoren een

9.7

Uit 517 reviews.

Advieskeuze.nl is onafhankelijk.

Referenties van klanten

5 / 5
Wij zijn echt fantastisch geholpen door Danny! Hij is altijd bereikbaar, maakt het onmogelijke mogelijk en legt alles goed uit.
Serena
5 / 5
Goed voorgelicht. Duidelijke uitleg over nieuwe hypotheek
P.G
5 / 5
Deskundige en persoonlijke begeleiding, met oog voor onze specifieke situatie
David
5 / 5
Zoals altijd ontzettend goed geholpen door Danny. Open en eerlijk, bekwaam en duidelijk. Schakelen en communicatie ook altijd kort en prettig.
C.vdN
5 / 5
Fijne eerlijke man die erg kundig is in zijn werk. Vriendelijk en geïnteresseerd.
S.A
5 / 5
Duidelijke uitleg en advies. De hypotheekadviseur weet precies wat er bedoeld wordt met bepaalde vragen en geeft hier goed antwoord op. Ook denkt zij goed mee.
RB
4 / 5
Goede communicatie, duidelijke uitleg en snelle reactie
ivo
5 / 5
Zeer betrokken en oprecht geïnteresseerde adviseur met goed oog voor de behoefte van de klant (ik dus)
Lex
4 / 5
Was zeer geduldig met ons. Ondanks dat wij veel vragen hadden nam hij de tijd nam om deze uit te lichten en op te helderen.
AFM
5 / 5
Van Disseldorp heeft het vermogen om zich zeer snel een beeld te vormen van de financiële situatie, kan daar adequaat in adviseren en begeleidt het proces van advies tot en met uitvoering zeer punctueel.Eerlijk gezegd heb ik het zo goed nog weinig meegemaakt in m'n leven. Wat daarbij komt: Paul hanteert de menselijke maat en begeleidt zeer persoonlijk, met begrip en mensenkennis.
Ronald
advidens vergaderruimte

Wij horen graag van u

WhatsApp Advidens