Hoe koop je jouw eerste huis met Advidens als hypotheekadviseur

Het kopen van je eerste huis is een spannende stap. Met Advidens aan je zijde, gespecialiseerd in onafhankelijk advies over hypotheken, zorgen we ervoor dat dit proces zo soepel mogelijk verloopt. Hieronder volgt een stappenplan, geïnspireerd door de beste praktijken in de branche, om je te begeleiden bij het kopen van je eerste huis.

Uw eerste huis kopen met Advidens hypotheekadviseur

Het kopen van een huis is een grote stap en vereist zorgvuldige overweging en planning. Advidens biedt een uitgebreide begeleiding om je door dit proces te leiden, van het bepalen of kopen de juiste keuze is tot aan de afronding van de koop. Hier is een beknopte samenvatting van de stappen die je zult doorlopen met de hulp van Advidens:

Stap 1: Bepaal of kopen de juiste keuze is


Voordat je begint, is het belangrijk om te bepalen of kopen de beste optie voor je is. Advidens kan je helpen bij het maken van deze beslissing door je financiële situatie te analyseren en te vergelijken met de huidige woningmarkt.

Stap 2: Definieer je woonwensen


Wat zoek je in een huis? Denk aan de locatie, grootte, en of je een voorkeur hebt voor een nieuwbouw of bestaande bouw. Advidens helpt je jouw wensen in kaart te brengen en te prioriteren.

Stap 3: Bepaal je leencapaciteit


Het is essentieel om te weten hoeveel je kunt lenen. Advidens biedt berekeningen aan die je inzicht geven in je maximale hypotheek op basis van je inkomen, maandelijkse uitgaven en eventuele financiële verplichtingen.

Stap 4: Start de huizenjacht


Met een duidelijk beeld van wat je zoekt en wat je kunt lenen, is het tijd om op huizenjacht te gaan. Advidens kan je adviseren over het inschakelen van een aankoopmakelaar die je kan begeleiden bij bezichtigingen en onderhandelingen.

Stap 5: Beoordeel de woning


Voordat je een bod uitbrengt, is het belangrijk om de waarde van de woning te beoordelen. Advidens kan je helpen met het inschatten van de waarde en het onderhandelen over de koopprijs.

Stap 6: Teken het koopcontract


Na overeenstemming over de prijs wordt het koopcontract opgesteld. Advidens adviseert je over de inhoud van dit contract, inclusief eventuele ontbindende voorwaarden.

Stap 7: Regel de hypotheek


Samen met Advidens vind je de beste hypotheekoptie die past bij jouw situatie. Wij begeleiden je bij het aanvragen van de hypotheek en zorgen ervoor dat alles op tijd geregeld is.

Stap 8: Afronding van de koop


Na het ondertekenen van de akte van levering bij de notaris, ben je officieel eigenaar van de woning. Advidens staat ook in deze laatste fase voor je klaar om eventuele vragen te beantwoorden.

Stap-voor-stap proces

Stap 1: Maak een afspraak


Begin met een gratis gesprek om je mogelijkheden te bespreken.

Stap 2: Persoonlijk advies


Ontvang advies op maat tijdens een adviessessie.

Stap 3: Offerte aanvragen


Wij helpen je met het aanvragen van een renteaanbod bij de bank.

Stap 4: Documenten indienen


Wij ondersteunen je bij het indienen van de benodigde documenten voor je hypotheek.

Veelgestelde vragen

Je leencapaciteit hangt af van verschillende factoren, zoals je inkomen, vaste lasten en eventuele schulden. Advidens kan een nauwkeurige berekening maken van hoeveel je kunt lenen op basis van jouw persoonlijke financiële situatie. Zo krijg je een duidelijk beeld van je mogelijkheden op de woningmarkt.

Hoewel het niet verplicht is, kan een aankoopmakelaar waardevolle ondersteuning bieden tijdens het koopproces. Een makelaar kan je helpen bij het zoeken naar geschikte woningen, het begeleiden van bezichtigingen en het voeren van onderhandelingen. Advidens kan adviseren of een aankoopmakelaar in jouw situatie aan te raden is.

De kosten voor het verhogen van je hypotheek kunnen bestaan uit advieskosten, taxatiekosten, notariskosten, en eventuele kosten voor het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Deze kosten variëren afhankelijk van je specifieke situatie en de gekozen financieringsvorm.

Het proces van een huis kopen kan variëren in lengte, afhankelijk van verschillende factoren zoals de snelheid van het vinden van een geschikte woning, het onderhandelingsproces en de afhandeling van de hypotheekaanvraag. Gemiddeld duurt het proces enkele maanden. Advidens begeleidt je gedurende het hele traject om dit zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Een starterslening is een aanvullende lening bovenop je hypotheek die het voor starters makkelijker maakt om een eerste huis te kopen. Of je in aanmerking komt voor een starterslening hangt af van je persoonlijke situatie en de voorwaarden van de gemeente waar je een woning wilt kopen. Advidens kan onderzoeken of een starterslening voor jou een optie is en je helpen bij de aanvraag.


Wij scoren een

9.7

Uit 518 reviews.

Advieskeuze.nl is onafhankelijk.

Referenties van klanten

5 / 5
Uitermate deskundig. Goed financieel onderlegd. Eerst de mens met sociale aspecten en dan de financien. Eerst denken dan stop en vervolgens adviseren en dan handelen
HCD
5 / 5
Wij zijn echt fantastisch geholpen door Danny! Hij is altijd bereikbaar, maakt het onmogelijke mogelijk en legt alles goed uit.
Serena
5 / 5
Goed voorgelicht. Duidelijke uitleg over nieuwe hypotheek
P.G
5 / 5
Deskundige en persoonlijke begeleiding, met oog voor onze specifieke situatie
David
5 / 5
Zoals altijd ontzettend goed geholpen door Danny. Open en eerlijk, bekwaam en duidelijk. Schakelen en communicatie ook altijd kort en prettig.
C.vdN
5 / 5
Fijne eerlijke man die erg kundig is in zijn werk. Vriendelijk en geïnteresseerd.
S.A
5 / 5
Duidelijke uitleg en advies. De hypotheekadviseur weet precies wat er bedoeld wordt met bepaalde vragen en geeft hier goed antwoord op. Ook denkt zij goed mee.
RB
4 / 5
Goede communicatie, duidelijke uitleg en snelle reactie
ivo
5 / 5
Zeer betrokken en oprecht geïnteresseerde adviseur met goed oog voor de behoefte van de klant (ik dus)
Lex
4 / 5
Was zeer geduldig met ons. Ondanks dat wij veel vragen hadden nam hij de tijd nam om deze uit te lichten en op te helderen.
AFM
advidens vergaderruimte

Wij horen graag van u

WhatsApp Advidens