Verduurzamingshypotheek: meer hypotheek voor een duurzame woning

Natuurlijk heb je wel eens gehoord van het klimaatakkoord. In dit akkoord staan afspraken en maatregelingen die ertoe moeten leiden dat in 2030 de uitstoot van broeikasgassen de helft minder is dan in 1990. Een van de afspraken is dat in 2030 een groot aantal huishoudens van het gas af moet zijn. Wanneer je een nieuwe woning wilt kopen en dan toch gaat klussen en verbouwen, kan het de moeite waard zijn je huis meteen toekomstbestendig te maken. Daarmee help je het klimaat, maar ook je eigen portemonnee.Wat is een verduurzamingshypotheek?

Sinds 2018 is het niet meer mogelijk een hypotheek te krijgen die hoger is dan 100% dan de woningwaarde. Dit is gedaan om ervoor te zorgen dat burgers in de toekomst niet in betalingsproblemen komen. Wanneer je een huis koopt, moet je de kosten voor de verhuizing en een eventuele verbouwing dus volledig zelf dragen. Toch maken overheid en geldverstrekkers een uitzondering op die regel, wanneer je jouw huis wilt verduurzamen. Je kunt namelijk 6% extra lenen, bovenop de waarde van je woning, met een maximum van €9000,–

Waarom zou ik kiezen voor een duurzame hypotheek?

Heb je een bruto inkomen vanaf 33.000 euro? Dan kun je in aanmerking komen voor een duurzame hypotheek. Maar waarom zou je hiervoor kiezen? Een duurzame hypotheek is een uitstekende optie wanneer je een nieuwe woning wilt betrekken. Je kunt deze extra lening gelijk meenemen in je hypotheekaanvraag en daarnaast is het makkelijker verbouwen wanneer je nog niet in het huis woont. Uiteraard kun je verduurzaming ook financieren met een (groene) lening, maar de rente die je dan betaalt is vaak wat hoger dan de rente over uw hypotheek. Deze hypotheekrente is vaak ook nog gedeeltelijk aftrekbaar. Heb je al een hypotheek, maar wil je toch graag verduurzamen? Bespreek ook dan met een van onze adviseurs of je een verduurzamingshypotheek kunt krijgen.

Wat kan ik verduurzamen aan mijn woning?

Op welke manier je je woning wilt verduurzamen, is natuurlijk volledig aan jou. Wat in jouw specifieke geval haalbaar of zinvol is, hangt af van je te besteden budget, je wensen en het type woning dat je betrekt. Je kunt dit het beste bespreken met een expert, maar we geven je graag alvast een aantal ideeën, die je kunt meenemen in dat gesprek.

  • Vervang je ramen door ramen met HR++ isolatieglas.
  • Kies voor een warmtepomp in plaats van een cv-ketel.
  • Laat spouwmuurisolatie aanbrengen.
  • Kies voor zonnepanelen op het dak.
  • Laat je vloer en/of dak isoleren.

Het kan ook zijn dat je niet direct weet op welke manier je jouw woning zou willen verduurzamen. Dat is geen probleem met de verduurzamingshypotheek. Je hebt twee jaar de tijd om te bedenken waar je het extra budget aan wilt uitgeven, zolang het maar leidt tot een betere duurzaamheid.

Wat levert het verduurzamen van mijn woning mij op?

Wanneer je nu al kiest voor het verduurzamen van je woning, hoef je dit later niet op stel en sprong te doen. Door in verduurzaming te investeren ben je beter voorbereid op de toekomst, maar je betaalt ook minder stookkosten. Het is dus zeker de moeite waard je nieuwe of huidige woning te verduurzamen. Wil je weten of je in aanmerking komt voor een verduurzamingshypotheek? Neem dan contact met ons op. Wij spreken graag de opties met je door.

Extra Hypotheek voor Verduurzaming


Extra hypotheek voor verduurzaming: Jouw groene investering

Als je op het punt staat een huis te kopen, heb je vast wel eens gehoord van de mogelijkheid om extra te lenen voor verduurzaming, zoals betere isolatie en zonnepanelen. Vandaag willen we je meenemen op een reis om de voordelen hiervan te ontdekken en je praktische tips te geven om dit proces te navigeren.

Waarom extra lenen voor verduurzaming?

Bij het vaststellen van je hypotheek bieden we de optie om meer te lenen voor energie-efficiënte maatregelen: tot 6 procent van de waarde van je huis, met een maximum van € 9.000 euro. Met dit bedrag kan je in een gemiddelde eengezinswoning bijvoorbeeld 10 zonnepanelen plaatsen en voorzieningen als spouwmuurisolatie en vloerisolatie treffen. 

Maar waarom zou je extra willen lenen voor verduurzaming? Er zijn verschillende redenen:

1. Toekomstgericht wonen: Wat je nu integreert in een huis renovatie hoeft later niet meer te gebeuren. 

2. Verhoogd wooncomfort: Verminderde energiekosten: een verlaagde energierekening en een verhoogd wooncomfort. 

3. Gemak en kostenefficiëntie: Je bent nu toch al bezig met financieren, dus je hoeft op een later moment niets extra’s te regelen. Je kunt het nu meteen opnemen. 

4. Lange termijn & lage maandelijkse kosten: De maandelijkse kosten van een lening met een lange termijn zijn lager dan die van een lening met een korte termijn.

De voordelen van een extra hypotheek voor energiebesparing: een praktijkvoorbeeld

Laten we een praktisch voorbeeld nemen om de voordelen van een extra hypotheek voor verduurzaming te illustreren. Je gaat deze woning verbeteren met spouwmuurisolatie, vloerisolatie, overal HR++ glas en 10 zonnepanelen. Dit kost je in totaal bijna 11.000 euro. Je neemt hiervoor extra hypotheek. Je totale woonlasten dalen met 75 euro per maand. 

Voorwaarden voor een extra hypotheek voor verduurzaming

Op basis van de huidige wetgeving is het maximale hypotheekbedrag dat je kunt lenen gelijk aan 100 procent van de taxatiewaarde van de woning. Jouw exacte leenvermogen is echter ook afhankelijk van je persoonlijk inkomen. Er bestaat echter een uitzondering voor investeringen die bijdragen aan de verduurzaming van je woning, zoals de installatie van isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp. In deze specifieke gevallen kun je tot 106 procent van de taxatiewaarde van de woning lenen. Belangrijk om op te merken is dat niet alle financiële instellingen deze verhoogde hypotheek voor energiebesparende maatregelen aanbieden. Wij bij Advidens zijn er trots op deze optie aan te bieden en onze klanten te ondersteunen bij het maken van milieuvriendelijke keuzes.

Welke maatregelen kan je financieren?

Er zijn verschillende verbeteringen aan je huis die vallen onder de regeling ‘extra hypotheek voor energiebesparende voorzieningen’, waaronder isolatie van dak, vloer en gevel, HR++ en triple glas, isolerende kozijnen en deuren, warmtepomp, zonnepanelen en energiezuinige ventilatie.

Hoe werkt onze extra hypotheek voor verduurzaming?

Veranderingen in de wereld maken het steeds belangrijker om te denken aan duurzaamheid. Een manier om bij te dragen aan een duurzame wereld, is door uw huis te verduurzamen. Onze verduurzaming hypotheek kan u daarbij helpen. 

De extra verduurzaming hypotheek is niet zomaar een lening. Het is een financiële oplossing die is ontworpen om u te helpen bij het verduurzamen van uw huis. Door deze hypotheek kunt u gemakkelijk tot 6% van de huidige waarde van uw huis lenen, wel met een max van €9.000. Dit bedrag kunt u gebruiken voor energiebesparende maatregelen zoals isolatie en de aanschaf van zonnepanelen.

De voordelen van onze extra verduurzaming hypotheek

Het grote voordeel van onze verduurzaming hypotheek is dat het u helpt om op een betaalbare manier uw woning te verduurzamen. Vanaf de eerste dag dat u uw nieuwe woning betrekt, kunt u genieten van de voordelen: een verminderde energiekost en een verhoogd wooncomfort. Bovendien draagt u bij aan een betere wereld door energie te besparen. 

Maar er zijn meer voordelen. De looptijd van onze verduurzaming hypotheek is in veel gevallen 30 jaar. Dat betekent dat de maandlasten voor deze lening lager zijn dan bij een lening met een kortere looptijd. 

Het proces van aanvraag tot realisatie

Het aanvragen van een extra hypotheek voor verduurzaming is eenvoudig. U hoeft alleen contact op te nemen met ons en we zullen het proces starten. We zullen samen met u uw situatie bespreken en kijken wat de mogelijkheden zijn voor energiebesparende maatregelen in uw woning. 

Na de aanvraag en goedkeuring van de hypotheek, kunt u beginnen met het doorvoeren van de energiebesparende maatregelen. Hiervoor kunt u gebruik maken van professionals in het vakgebied, die u kunnen adviseren over de beste manier om uw woning te verduurzamen. 

Conclusie

De extra hypotheek voor verduurzaming is een uitstekende manier om uw huis te verduurzamen en tegelijkertijd te profiteren van financiële voordelen. Door te kiezen voor onze verduurzaming hypotheek investeert u in uw toekomst, in de waarde van uw woning, en draagt u bij aan een betere wereld.

Door gebruik te maken van onze extra hypotheek voor verduurzaming, neemt u een belangrijke stap in de richting van een duurzame wereld. Zo zorgen we samen voor een beter milieu

Wij zijn er om u te begeleiden in het proces en om ervoor te zorgen dat u de juiste keuzes maakt. Neem vandaag nog contact met ons op om te beginnen met het verduurzamen van uw huis. 

Wij scoren een

9.7

Uit 513 reviews.

Advieskeuze.nl is onafhankelijk.

Wat valt onder verduurzamingshypotheek?

Een verduurzamingshypotheek is een speciale hypotheekvorm die bedoeld is voor het financieren van energiebesparende maatregelen in en rondom je woning. Hieronder kunnen bijvoorbeeld zonnepanelen, isolatie of een warmtepomp vallen. De rentes voor deze hypotheek zijn over het algemeen voordeliger dan de rentes voor een ‘reguliere’ hypotheek.

Wat is een verduurzaam hypotheek?

Een ‘verduurzaam hypotheek‘ verwijst waarschijnlijk naar een verduurzamingshypotheek. Dit is een hypotheek die specifiek bedoeld is voor het financieren van duurzame aanpassingen aan je woning om deze energiezuiniger te maken.

Wat is verduurzamen woning?

Het verduurzamen van een woning houdt in dat er maatregelen worden genomen om de woning energiezuiniger en milieuvriendelijker te maken. Dit kan bijvoorbeeld door het aanbrengen van isolatie, het plaatsen van zonnepanelen of het installeren van een warmtepomp.

Wat mag je doen met Verduurzamingshypotheek?

Met een verduurzamingshypotheek kun je energiebesparende maatregelen financieren voor je woning. Denk hierbij aan het plaatsen van zonnepanelen, het isoleren van je woning of het aanschaffen van een warmtepomp.

Hoeveel extra hypotheek voor verduurzaming?

Het exacte bedrag dat je extra kunt lenen met een verduurzamingshypotheek hangt af van de waarde van je woning en de specifieke energiebesparende maatregelen die je wilt treffen. Download nu ook het duurzaamheidsprofiel voor jouw woning. Daarnaast raden we aan jouw wensen te bespreken met een financieel adviseur, zoals Advidens, om je mogelijkheden in kaart te brengen.

Referenties van klanten

5 / 5
Fijne eerlijke man die erg kundig is in zijn werk. Vriendelijk en geïnteresseerd.
S.A
5 / 5
Duidelijke uitleg en advies. De hypotheekadviseur weet precies wat er bedoeld wordt met bepaalde vragen en geeft hier goed antwoord op. Ook denkt zij goed mee.
RB
4 / 5
Goede communicatie, duidelijke uitleg en snelle reactie
ivo
5 / 5
Zeer betrokken en oprecht geïnteresseerde adviseur met goed oog voor de behoefte van de klant (ik dus)
Lex
4 / 5
Was zeer geduldig met ons. Ondanks dat wij veel vragen hadden nam hij de tijd nam om deze uit te lichten en op te helderen.
AFM
5 / 5
Van Disseldorp heeft het vermogen om zich zeer snel een beeld te vormen van de financiële situatie, kan daar adequaat in adviseren en begeleidt het proces van advies tot en met uitvoering zeer punctueel.Eerlijk gezegd heb ik het zo goed nog weinig meegemaakt in m'n leven. Wat daarbij komt: Paul hanteert de menselijke maat en begeleidt zeer persoonlijk, met begrip en mensenkennis.
Ronald
5 / 5
Wij zijn zeer goed geholpen door Danny. Wij zagen eerst geen mogelijkheden om een huis te kunnen kopen ivm bepaalde omstandigheden, maar dee de deskundigheid van Danny is dit toch gelukt.
Simon
5 / 5
Duidelijk verhaal , snelle afhandeling. Geen irreëel beeld
Ruud
5 / 5
Danny heeft op een heel creatieve manier een oplossing voor ons kunnen vinden!
Appeltje Eitje
5 / 5
Danny is een zeer betrokken adviseur die snel reageert en meedenkt.
Maarten
advidens vergaderruimte

Wij horen graag van u

WhatsApp Advidens