Hypotheek als ZZP’er: Jouw Gids voor Succes

Als zelfstandige zonder personeel (ZZP’er) in Nederland sta je voor unieke uitdagingen wanneer je een hypotheek wilt aanvragen. Bij Advidens begrijpen we deze uitdagingen en bieden we je de begeleiding en tools die je nodig hebt om jouw droomhuis te bemachtigen. Geïnspireerd door de structuur van een concurrent, maar met onze eigen expertise en diensten, presenteren we je een uitgebreide gids voor het aanvragen van een hypotheek als ZZP’er.

Inkomensberekening voor ZZP’ers


Bij het aanvragen van een hypotheek als ZZP’er kijkt de bank anders naar je inkomen dan bij iemand in loondienst. Het is belangrijk om te weten dat banken voornamelijk kijken naar de bedrijfscijfers van de laatste drie kalenderjaren. Dit betekent dat je een duidelijk en positief financieel beeld moet kunnen presenteren.

Hypotheekberekening en Advies


Met onze gratis hypotheekberekeningstool kun je eenvoudig inschatten hoeveel hypotheek je als ZZP’er kunt krijgen. Daarnaast bieden we een persoonlijk hypotheekadviesgesprek aan waarin we jouw specifieke situatie doornemen. Ons advies is altijd op maat en gericht op het vinden van de beste hypotheekoplossing voor jou.

Hypotheek na 1 Jaar ZZP


Een veelgestelde vraag is of het mogelijk is om een hypotheek te krijgen als je nog maar kort zelfstandig ondernemer bent. Bij Advidens is het mogelijk om na slechts één jaar als ZZP’er een hypotheekaanvraag te doen. We begeleiden je door het proces en zorgen ervoor dat je de beste kans maakt om jouw hypotheek goedgekeurd te krijgen.

Documenten en Voorwaarden


Voor het aanvragen van een hypotheek als ZZP’er zijn verschillende documenten nodig, waaronder jaarrekeningen en een prognose van je inkomen voor het komende jaar. Wij helpen je met het verzamelen van de juiste documenten en zorgen ervoor dat je aan alle voorwaarden voldoet om de hypotheekaanvraag soepel te laten verlopen.

Klantbeoordelingen en Ervaringen


We zijn trots op de positieve ervaringen van onze klanten. Hun verhalen en beoordelingen zijn een testament van onze toewijding en expertise in het begeleiden van ZZP’ers bij hun hypotheekaanvragen. Laat je inspireren door hun succesverhalen en zie hoe Advidens ook jou kan helpen.

Conclusie en Volgende Stappen

Het aanvragen van een hypotheek als ZZP’er kan complex lijken, maar met de juiste begeleiding en voorbereiding is het zeker mogelijk om jouw droomhuis te financieren. Bij Advidens staan we klaar om je door elke stap van het proces te leiden. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend hypotheekadviesgesprek en zet de eerste stap naar jouw nieuwe thuis.

Ben je klaar om de mogelijkheden te verkennen? Plan nu jouw hypotheekadviesgesprek in en ontdek hoe wij je kunnen helpen bij het realiseren van jouw woonwensen als ZZP’er.

Stap-voor-stap proces

Stap 1: Maak een afspraak


Begin met een gratis gesprek om je mogelijkheden te bespreken.

Stap 2: Persoonlijk advies


Ontvang advies op maat tijdens een adviessessie.

Stap 3: Offerte aanvragen


Wij helpen je met het aanvragen van een renteaanbod bij de bank.

Stap 4: Documenten indienen


Wij ondersteunen je bij het indienen van de benodigde documenten voor je hypotheek.

Veel gestelde vragen over Hypotheek als Zelfstandige

Het benodigde inkomen voor een hypotheek hangt af van de hoogte van de hypotheek die je wilt afsluiten. Over het algemeen wordt gekeken naar het gemiddelde inkomen van de laatste drie jaar om je maximale hypotheek te berekenen.

Veel hypotheekverstrekkers vereisen dat je minimaal één tot drie jaar actief bent als ZZP’er, omdat ze willen zien dat je een stabiel inkomen hebt. Echter, de exacte vereisten kunnen variëren afhankelijk van de hypotheekverstrekker.

Banken kijken voornamelijk naar je financiële stabiliteit en inkomen uit de afgelopen jaren. Dit omvat je jaarrekeningen, belastingaangiften en soms een prognose van je verwachte inkomen.

Ja, het is mogelijk voor startende ZZP’ers om een hypotheek te krijgen, hoewel de voorwaarden en het beschikbare hypotheekbedrag kunnen verschillen. Sommige hypotheekverstrekkers bieden speciale producten of voorwaarden voor startende ondernemers.

Voor een hypotheekaanvraag als ZZP’er zijn doorgaans de volgende documenten nodig: jaarrekeningen van de afgelopen drie jaar, belastingaangiften, een prognose van je toekomstige inkomen en soms een ondernemingsplan. Daarnaast kunnen er aanvullende documenten vereist zijn, afhankelijk van de specifieke eisen van de hypotheekverstrekker.


Wij scoren een

9.7

Uit 518 reviews.

Advieskeuze.nl is onafhankelijk.

Referenties van klanten

5 / 5
Uitermate deskundig. Goed financieel onderlegd. Eerst de mens met sociale aspecten en dan de financien. Eerst denken dan stop en vervolgens adviseren en dan handelen
HCD
5 / 5
Wij zijn echt fantastisch geholpen door Danny! Hij is altijd bereikbaar, maakt het onmogelijke mogelijk en legt alles goed uit.
Serena
5 / 5
Goed voorgelicht. Duidelijke uitleg over nieuwe hypotheek
P.G
5 / 5
Deskundige en persoonlijke begeleiding, met oog voor onze specifieke situatie
David
5 / 5
Zoals altijd ontzettend goed geholpen door Danny. Open en eerlijk, bekwaam en duidelijk. Schakelen en communicatie ook altijd kort en prettig.
C.vdN
5 / 5
Fijne eerlijke man die erg kundig is in zijn werk. Vriendelijk en geïnteresseerd.
S.A
5 / 5
Duidelijke uitleg en advies. De hypotheekadviseur weet precies wat er bedoeld wordt met bepaalde vragen en geeft hier goed antwoord op. Ook denkt zij goed mee.
RB
4 / 5
Goede communicatie, duidelijke uitleg en snelle reactie
ivo
5 / 5
Zeer betrokken en oprecht geïnteresseerde adviseur met goed oog voor de behoefte van de klant (ik dus)
Lex
4 / 5
Was zeer geduldig met ons. Ondanks dat wij veel vragen hadden nam hij de tijd nam om deze uit te lichten en op te helderen.
AFM
advidens vergaderruimte

Wij horen graag van u

WhatsApp Advidens