Bedrijfshypotheek afsluiten

Elk bedrijf begint klein, maar het kan zomaar zijn dat je behoefte hebt aan een bedrijfspand. Of misschien heb je al een bedrijfspand gekocht, maar wil je dit pand graag uitbreiden of verbouwen. Het kan als ondernemer om verschillende redenen interessant zijn je te verdiepen in een zakelijke hypotheek. Omdat de aanvraag van een bedrijfshypotheek best nog wat voeten in de aarde heeft en een langdurig proces kan zijn, is het altijd verstandig je te laten adviseren door een onafhankelijk adviseur.

Wat is een bedrijfshypotheek?

Wanneer jij als ondernemer graag een pand wilt kopen, heb je meestal een hypotheek nodig. In eerste instantie lijkt een bedrijfshypotheek op een particuliere hypotheek, maar toch zijn ze zeer verschillend. Zo moet je een zakelijke hypotheek meestal sneller afbetalen dan een particuliere hypotheek. Wanneer je een pand koopt, moet je de hypotheek in maximaal twintig jaar aflossen en voor de financiering van een verbouwing is de looptijd nog korter, namelijk tien jaar. Door de kortere looptijd, is de rente vaak dus een stuk hoger dan bij een particuliere hypotheek. Ook kun je met een zakelijke hypotheek meestal maar 70 tot 80 procent van de waarde van het pand lenen.

De voordelen van een zakelijke hypotheek

Veel ondernemers in Nederland kiezen voor het huren van een bedrijfspand. Toch kan het een goede investering zijn om een bedrijfspand te kopen. Wanneer het pand in waarde stijgt, bouw je immers vermogen op, wat je bij huren natuurlijk niet doet. Een bedrijfshypotheek geeft jou ook extra autonomie als ondernemer. Je bent eigenaar van je pand, je weet waar je aan toe bent en je bent voor langere tijd op dezelfde plek te vinden. Je hoeft geen rekening te houden met een verhuurder en je kunt zelfstandig beslissen of en welke aanpassingen je aan je bedrijfspand wilt doen.

Kom ik in aanmerking voor een bedrijfshypotheek?

Wanneer je een bedrijfshypotheek aanvraagt, wordt er naar verschillende aspecten gekeken. Zo wordt er uiteraard bekeken of je in de toekomst je hypotheeklasten wel kunt blijven betalen. Er wordt uiteraard onderzocht wat je omzet is, hoeveel winst je maakt en hoeveel financiële reserves je hebt. Daarbij moet je bedenken dat je maar 70 tot 80 procent van de marktwaarde aan hypotheek kunt krijgen, waardoor je dus 20 tot 30 procent aan eigen inbreng hebt. Je moet de geldverstrekker dus kunnen laten zien dat jouw onderneming gezond is. Om dit zo goed mogelijk te kunnen bewijzen, laat je je het beste in dit proces begeleiden door een van onze experts.

Neem contact op om te kijken of een bedrijfshypotheek bij jou past

Wanneer je een bedrijfshypotheek in Zutphen wilt afsluiten, dan wil je natuurlijk dat dat zo goed mogelijk gebeurt. Het kopen van een bedrijfspand is ook voor jou als ondernemer een grote stap, waar wij jou graag van a tot z mee willen helpen. Wij onderzoeken samen met jou je zakelijke financiën en kijken op basis daarvan wat er voor jou mogelijk is. Uiteraard doen we dit met jouw doelen en wensen als ondernemer in het achterhoofd. We helpen jou met de aanvraag en als het zo ver is, regelen we de contracten voor je. Zo ben je er zeker van dat jouw zakelijke hypotheek in Zutphen goed geregeld is. Neem vandaag nog contact op met een van onze adviseurs, om te onderzoeken wat de opties zijn voor jouw bedrijf.

geld lenen kost geld

Wij scoren een

9.7

Uit 484 reviews.

Advieskeuze.nl is onafhankelijk.

Referenties van klanten

5 / 5
Adviseur komt goed voorbereid op de afspraak, heeft verstand van zaken en geeft diverse opties. Neemt je goed mee in het proces en met de tooling geeft hij een beeld wat mogelijk is. Er is ook ruimte voor een persoonlijk gesprek, dat geeft dat je op je gemak van alles kunt vragen.
MC
5 / 5
Voor de tweede keer een hypotheek afgesloten via Advidens. Dit keer de lopende hypotheek meegenomen. Goed geïnformeerd en super begeleid in het proces, ook door de overige medewerkers. Wij zijn tevreden.
JP
4 / 5
Erg adequaat handelende adviseur die duidelijk en betrouwbaar is in doen en laten
Hans en Janita
4 / 5
Er werd goed geluisterd en meegedacht. Uitleg was goed en op vervolgvragen werd snel en adequaat op gereageerd. Punt van aandacht misschien dat ik wel een mail kreeg dat de 'Nota van afrekening' correct was, maar misschien dat een mondelinge uitleg soms op zijn plaats is. Misschien zijn er maar weinig klanten die de behoefte hebben om de nota te doorgronden maar biedt wel de mogelijkheid aan.
Tevreden klant
5 / 5
Deskundig en gedreven om voor ons succesvol te zijn. Niet bang om nee te verkopen wanneer nodig.
Tino
4 / 5
Zeer deskundig, werkt iets te veel alleen met de mail, een telefoontje is soms sneller en duidelijker
g.j.kip
5 / 5
Danny legt alles goed uit en geeft ook meerdere opties wat je kunt. Geeft ook wat je wel of beter niet kunt doen.
Ellen
5 / 5
Geweldig in het communiceren en advies geven,hoe het geschied om een hypotheek rond te krijgen,prachtig in 1 woord gezeg
M.I
5 / 5
Paul van Disseldorp is gewoon top; relaxed en eerlijk advies
Ewald
4 / 5
Goed advies en de gewenste uitkomst is uiteindelijk bereikt.
FK
advidens vergaderruimte

Wij horen graag van u

WhatsApp Advidens