Hypotheek verhogen: Jouw opties en mogelijkheden bij Advidens

Het verhogen van je hypotheek kan een slimme financiële zet zijn, vooral als je plannen hebt om je huis te verbouwen, duurzamer te maken, of misschien zelfs een tweede woning aan te schaffen. Bij Advidens begrijpen we dat dit een grote stap is en bieden we je daarom onafhankelijk en deskundig advies op maat. In dit artikel verkennen we de opties die je hebt voor het verhogen van je hypotheek en hoe Advidens je hierin kan begeleiden.

Opties voor het verhogen van je hypotheek

Voordat je op huizenjacht gaat, is het essentieel om te weten hoeveel je kunt lenen. Advidens biedt een eenvoudige tool waarmee je snel je maximale hypotheek kunt berekenen. Deze handige online tool biedt direct inzicht in je financiële mogelijkheden, zodat je gericht kunt zoeken naar een woning die aan je wensen voldoet en binnen je budget past.

Onderhandse verhoging


Een onderhandse verhoging van je hypotheek is een van de meest directe manieren om extra financiële ruimte te creëren. Deze optie is vooral aantrekkelijk als je overwaarde op je woning hebt. Maar wat houdt het precies in? En wat zijn de voor- en nadelen?

Tweede hypotheek


Een tweede hypotheek nemen is een andere mogelijkheid om je hypotheek te verhogen. Deze optie wordt vaak overwogen voor grotere verbouwingen of investeringen in je woning. Hoe werkt dit precies, en waar moet je op letten?

Hypotheek verhogen en herfinancieren


Het verhogen en tegelijkertijd herfinancieren van je hypotheek kan interessant zijn om te profiteren van een lagere rente of betere voorwaarden. Dit proces kan echter complex zijn. Wat zijn de stappen die je moet doorlopen?

Waarom kiezen voor Advidens?

Advidens staat voor onafhankelijk en deskundig advies. Wij bieden:

  • Gratis gesprek: Een vrijblijvend gesprek waarin we jouw situatie en wensen in kaart brengen.
  • Persoonlijke begeleiding: Van begin tot eind staan we aan je zijde om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.
  • Breed scala aan partnerbanken: Dankzij onze samenwerking met diverse banken kunnen we je altijd een passende oplossing bieden.
  • No cure no pay: Je betaalt ons alleen als we daadwerkelijk iets voor je kunnen betekenen.

Stap-voor-stap proces

Stap 1: Maak een afspraak


Begin met een gratis gesprek om je mogelijkheden te bespreken.

Stap 2: Persoonlijk advies


Ontvang advies op maat tijdens een adviessessie.

Stap 3: Offerte aanvragen


Wij helpen je met het aanvragen van een renteaanbod bij de bank.

Stap 4: Documenten indienen


Wij ondersteunen je bij het indienen van de benodigde documenten voor je hypotheek.

Veelgestelde vragen

Het verhogen van je hypotheek betekent dat je het bestaande hypotheekbedrag verhoogt om extra financiële ruimte te creëren. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn voor een verbouwing, het verduurzamen van je woning, of de aankoop van een tweede huis.

In principe kun je je hypotheek verhogen voor investeringen in je woning, zoals verbouwingen of verduurzaming. Voor andere uitgaven, zoals de aankoop van een auto of het financieren van een vakantie, zijn er vaak betere financieringsopties beschikbaar.

De kosten voor het verhogen van je hypotheek kunnen bestaan uit advieskosten, taxatiekosten, notariskosten, en eventuele kosten voor het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Deze kosten variëren afhankelijk van je specifieke situatie en de gekozen financieringsvorm.

De duur van het proces kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de complexiteit van je financiële situatie, de snelheid van de taxatie en de verwerkingstijd bij de bank. Gemiddeld kan het enkele weken tot enkele maanden duren.

Bij Advidens profiteer je van onafhankelijk en deskundig advies op maat. Wij begeleiden je door het gehele proces, van het verkennen van je opties tot het afronden van de hypotheekverhoging. Ons doel is om je te helpen de beste financiële beslissingen te nemen, met een persoonlijke aanpak en aandacht voor jouw specifieke wensen en situatie.


Wij scoren een

9.7

Uit 517 reviews.

Advieskeuze.nl is onafhankelijk.

Referenties van klanten

5 / 5
Wij zijn echt fantastisch geholpen door Danny! Hij is altijd bereikbaar, maakt het onmogelijke mogelijk en legt alles goed uit.
Serena
5 / 5
Goed voorgelicht. Duidelijke uitleg over nieuwe hypotheek
P.G
5 / 5
Deskundige en persoonlijke begeleiding, met oog voor onze specifieke situatie
David
5 / 5
Zoals altijd ontzettend goed geholpen door Danny. Open en eerlijk, bekwaam en duidelijk. Schakelen en communicatie ook altijd kort en prettig.
C.vdN
5 / 5
Fijne eerlijke man die erg kundig is in zijn werk. Vriendelijk en geïnteresseerd.
S.A
5 / 5
Duidelijke uitleg en advies. De hypotheekadviseur weet precies wat er bedoeld wordt met bepaalde vragen en geeft hier goed antwoord op. Ook denkt zij goed mee.
RB
4 / 5
Goede communicatie, duidelijke uitleg en snelle reactie
ivo
5 / 5
Zeer betrokken en oprecht geïnteresseerde adviseur met goed oog voor de behoefte van de klant (ik dus)
Lex
4 / 5
Was zeer geduldig met ons. Ondanks dat wij veel vragen hadden nam hij de tijd nam om deze uit te lichten en op te helderen.
AFM
5 / 5
Van Disseldorp heeft het vermogen om zich zeer snel een beeld te vormen van de financiële situatie, kan daar adequaat in adviseren en begeleidt het proces van advies tot en met uitvoering zeer punctueel.Eerlijk gezegd heb ik het zo goed nog weinig meegemaakt in m'n leven. Wat daarbij komt: Paul hanteert de menselijke maat en begeleidt zeer persoonlijk, met begrip en mensenkennis.
Ronald
advidens vergaderruimte

Wij horen graag van u

WhatsApp Advidens