Bestelautoverzekering

Bij Advidens weten we dat uw bestelauto meer is dan alleen een voertuig. Het is een onmisbare schakel in uw bedrijf of misschien wel de ruggengraat van uw dagelijkse werkzaamheden. Of u nu een klusjesman, koerier of cateraar bent, uw bestelauto speelt een cruciale rol in uw succes. In de volgende alinea’s zullen we dieper ingaan op onze bestelautoverzekering, hoe deze u beschermt, en waarom Advidens de juiste keuze is voor u en uw bedrijf.

Alles wat u moet weten over bestelautoverzekering

bestelautoverzekering 1 1

Bij Advidens begrijpen we hoe belangrijk het is om als ondernemer uw bestelauto goed te verzekeren. U wilt tenslotte de nodige financiële bescherming hebben als er iets misgaat. Het is namelijk niet altijd voldoende om uw bestelauto te verzekeren met een particuliere autoverzekering. Deze biedt namelijk niet altijd de juiste dekking tijdens zakelijke ritten, zoals klantbezoeken en woon-werkverkeer met een bedrijfsbestelwagen. Gelukkig bieden we als financieel expert een oplossing met onze op maat gemaakte zakelijke bestelautoverzekeringen. Hiermee bent u verzekerd voor onder andere koeriersdiensten, goederenvervoer en betaald personenvervoer. Ook als u bijvoorbeeld een rijschool of garagebedrijf heeft, kunnen we u voorzien van de juiste dekking. 

Kortom, als u met uw eigen bestelwagen rijdt voor werk gerelateerde doeleinden, dan is het zeker de moeite waard om deze zakelijk te verzekeren met onze speciale bestelautoverzekering. Neem contact met ons op en we helpen u graag verder om uw zakelijke bestelbus direct te verzekeren.

Het verschil tussen een bestelauto en een personenauto.

Om als bestelauto te worden beschouwd, moet een auto aan verschillende eisen voldoen voordat deze volgens de belastingregels als zodanig wordt beschouwd. Zo moet de bestelwagen bijvoorbeeld een laadruimte hebben met een vlakke laadvloer en bepaalde afmetingen. Ook moet de bestuurder aan belastingregels voldoen als de auto voor zakelijk gebruik wordt ingezet, zoals het hebben van een btw-nummer en het rijden van meer dan 10% van de kilometers zakelijk. Wilt u weten of uw auto en het gebruik hiervan aan deze eisen voldoen? Bekijk dan de website van de Belastingdienst.

Een personenauto wordt daarentegen voornamelijk gebruikt voor privégebruik, zelfs als het een omgebouwde bestelauto betreft waarin u privé rijdt. Als u de auto niet voor uw werk als ondernemer of mindervalide gebruikt, wordt de auto waarschijnlijk beschouwd als personenauto. In dat geval moet u een verzekering afsluiten bij een verzekeraar die ook particuliere autoverzekeringen voor bestelauto’s accepteert.

Er is geen verschil in het rijbewijs dat nodig is om een bestelauto of personenauto te besturen. Voor beide voertuigen is rijbewijs B vereist. De bestelauto kan 3500 kilogram wegen (gewicht van de auto plus laadgewicht) en is ingericht voor vervoer van 9 personen (inclusief de bestuurder) De meeste bestelauto’s voldoen aan deze eisen. Bij Advidens kunnen we u helpen bij het vergelijken van bestelautoverzekeringen en het regelen van een verzekering voor uw bestelbus.

3 Soorten verzekering voor uw bedrijfswagen

bestelautoverzekering 2 1

Bij Advidens kunt u terecht voor een bestelautoverzekering op maat.

Deze verzekering dekt schade aan spullen van een ander, het voertuig van een ander en lichamelijke schade bij een ander, die u veroorzaakt met uw bestelauto. U kunt zelfs kiezen voor een uitgebreidere dekking, zoals diefstal of beschadiging van uw bestelbus. Hierbij heeft u keuze uit drie soorten dekkingen:

1. WA-verzekering

De basisverzekering is de WA-verzekering, wat staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid.

Deze bestelautoverzekering is verplicht voor iedere bestelwagen. Hiermee is alleen de schade die u veroorzaakt bij een ander gedekt. Bijvoorbeeld lichamelijke schade of schade aan spullen van een ander die u met uw bestelauto veroorzaakt.

2. WA + Beperkt Casco-verzekering

Wilt u meer dekking dan alleen WA? Dan kunt u kiezen voor de WA + Beperkt Casco-verzekering. Deze verzekering bevat dezelfde dekking als de WA-verzekering, maar dekt ook ruitschade en schade door brand, diefstal, inbraak, storm en hagel.

3. WA + Volledig Casco-verzekering

Als u helemaal geen risico wilt lopen, is de WA + Volledig Casco-verzekering de beste keuze. Naast dezelfde dekking als de WA + Beperkt Casco-verzekering, is bij deze bestelautoverzekering ook eigen schade veroorzaakt door een aanrijding, schade door vandalisme en pechhulp in het buitenland verzekerd.

Wat is een bestelauto en de factoren die uw verzekering beïnvloeden

Een bestelwagen is een voertuig dat is ontworpen voor het vervoer van goederen en kan ook worden gebruikt voor het vervoer van personen en dieren. Het wordt vaak gebruikt in de zakelijke sector, zoals door koeriers, aannemers, verhuizers en uitlaatservices. Het gebruik van een bestelwagen voor zakelijke doeleinden kan fiscale voordelen opleveren, zoals een lager tarief voor de wegenbelasting, vrijstelling van de BPM bij aanschaf en de mogelijkheid om btw af te trekken over de aanschafprijs.

Er zijn verschillende typen bestelbussen, waaronder:

typen bestelbussen
  • Grote bestelbus zoals verhuisbussen
  • Bestelwagens met een verhoogd dak (ook wel combo’s genoemd)
  • Middelgrote bestelwagens zonder verhoogd dak (zoals minibusjes en terreinauto’s)
  • Bestelbussen met een open laadbak
  • Bestelauto’s met een dubbele cabine.

Bij het afsluiten van een bestelautoverzekering zijn er verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op de premie:

  • Het gewicht van de auto
  • Het aantal kilometers dat u per jaar rijdt
  • Het gebruik van de auto en het type lading dat u vervoert.

We kunnen voor u de factoren overwegen bij het kiezen van de juiste verzekering voor uw bestelwagen.

Voordelen van een grijs kenteken

Veel ondernemers kiezen voor een bestelbus met een grijs kenteken. Maar wat houdt dit precies in? Er is geen grijs kenteken met een grijze kleur, maar een kentekenplaat die begint met de letters B of V. Dit type kenteken wordt ook wel bedrijfskenteken genoemd en is speciaal bedoeld voor voertuigen die voor zakelijke doeleinden worden gebruikt, zoals een bus.

Een van de voordelen van een grijs kenteken is dat u als ondernemer kunt profiteren van belastingvoordeel. U betaalt bijvoorbeeld geen BPM (Belasting van Personenauto’s en Motorrijwielen) bij de aanschaf van een bestelauto met een grijs kenteken. Dit kan aanzienlijk schelen in de aanschafkosten van de auto.

Daarnaast betaalt u minder wegenbelasting voor een bestelwagen met een grijs kenteken dan voor een vergelijkbare personenauto. Dit komt doordat de bus met een grijs kenteken als bedrijfsmiddel wordt gezien en daarom in een andere gewichtsklasse valt. Het gewicht van de laadruimte wordt namelijk niet meegeteld in de berekening van de wegenbelasting.

Het gebruik van een bestelbus met een grijs kenteken is dus voordelig voor ondernemers. Het kan flink schelen in de kosten, zowel bij de aanschaf als bij het gebruik van de auto. Wel is het belangrijk om te weten dat er regels zijn verbonden aan het gebruik van een grijs kenteken, zoals de verplichting om het voertuig voornamelijk zakelijk te gebruiken en de bijtelling voor privégebruik.

Bestelautoverzekeringen vergelijken

Als ondernemer is het van groot belang om uw bedrijfswagen of bestelauto goed te verzekeren. Een bestelautoverzekering biedt financiële bescherming bij schade of ongeval. Het is noodzakelijk om de juiste verzekering te kiezen die past bij uw persoonlijke situatie en behoeften. Bij Advidens kunnen we u helpen bij het vergelijken van verschillende aanbieders en pakketten, zodat u de beste keuze kunt maken voor uw bestelautoverzekering. Bovendien kunnen we direct een verzekering voor uw bestelauto regelen, zodat u zonder zorgen de weg op kunt. Onze persoonlijke service zorgt ervoor dat u altijd kunt rekenen op onze expertise en ondersteuning.

Wij scoren een

9.9

Uit 421 reviews.

Advieskeuze.nl is onafhankelijk.

Referenties van klanten

5 / 5
Duidelijke uitleg, goede communicatie, zeer vlotte reactie, goed advies passend bij mijn persoonlijke situatie
WB
5 / 5
Danny denkt mee, zoekt voor de klant de voordeligste oplossing. Hij communiceert duidelijk en het contact is altijd prettig. We hebben ook voor onze hypotheek en eerdere kredieten van de diensten van Advies gebruik gemaakt tot volle tevredenheid.
KKR
5 / 5
Altijd betrokken bij de klant en zeer kundig advies en handelen
Daniëlle
5 / 5
Hij heeft ons super goed geholpen en geadviseerd ben er heel tevreden over
Funda
5 / 5
Kennis van zaken en neemt de prive situatie mee in het gesprek voordat hij advies geeft
Eric
5 / 5
Staat klaar bij vragen, duidelijke uitleg waarom en geeft ook mogelijkheid tot eigen keuzes
J
5 / 5
Adviseur was zeer duidelijk en luisterde goed naar de wensen die we hadden
Rene Rutter
5 / 5
Grondig, duidelijk, zeer gedreven en altijd oplossingsgericht
JP_Arnhem
4 / 5
Professioneel en vriendelijk Prima en snel geholpen
Anoniem
5 / 5
Danny is een betrokken hypotheekadviseur die het beste voor zijn klant wil
ESK
advidens vergaderruimte

Wij horen graag van u

WhatsApp Advidens