Actuele hypotheekrentes

Jij wilt de actuele hypotheekrentes weten, omdat je binnenkort een huis wilt kopen. Misschien wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor het oversluiten of verhogen van je bestaande hypotheek of wellicht loopt je rentevaste periode binnenkort af. In alle gevallen wil je graag een beeld van wat je te wachten staat qua hypotheekrente. Via onze module ben je direct op de hoogte van de meest actuele hypotheekrentes.Wat is hypotheekrente?

Wanneer je een hypotheek krijgt, leent een geldverstrekker je een bedrag waarmee je een bestaande of nieuwe woning kunt kopen. Over dit bedrag betaal je rente, die bestaat uit basisrente en risico-opslag. Wanneer het verschil tussen wat je leent en de marktwaarde van je woning groot is, betaal je meestal minder rente, omdat het risico dat de geldverstrekker neemt ook kleiner is. Dit risico drukken we uit in verschillende tariefklassen, met elk een eigen risico-opslag. Wanneer je aflost of je huis in waarde stijgt, kan de risico-opslag minder worden. Wanneer je het Advidens Hypotheek Zeker of Zorgenvrij Dienstenpakket hebt, houdt Advidens dit voor je in de gaten, zodat je dit niet zelf bij de geldverstrekker hoeft aan te kaarten.

Actuele hypotheekrentes

Is het verstandig over te stappen?

Er zijn veel verschillende redenen om over te willen stappen naar een andere hypotheek. Het kan zijn dat je huis meer waard geworden is, de rente die je betaalt hoger is dan de actuele hypotheekrentes of dat je je huis graag wilt verduurzamen. Overstappen heeft altijd veel voeten in de aarde, dus wij raden aan om je hierin bij te laten staan door onze hypotheekadviseur

Je wilt overstappen tijdens je lopende rentevaste periode

Wanneer je huidige hypotheekrente hoog is ten opzichte van de actuele hypotheekrentes, kan het interessant zijn om je huidige hypotheek over te sluiten naar een nieuwe hypotheek. Dit kan ook aantrekkelijk zijn wanneer je woning in waarde is gestegen, wanneer je hypotheeksaldo is gedaald of wanneer je direct wenselijke zaken wilt aanpassen aan je hypotheek. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de mogelijkheid tot extra aflossen of opnemen. Ook kan het wellicht een goed idee zijn om over te stappen van een aflossingsvrije hypotheek naar een hypotheek met aflossing, of andersom. Houd er wel rekening mee dat er sprake kan zijn van een boeterente, wanneer je tijdens de rentevaste periode wilt veranderen van hypotheek.

Je rentevaste periode loopt af

Drie maanden voordat jouw rentevaste periode verloopt, krijg je bericht van je hypotheekverstrekker. Dit kan het uitgelezen moment zijn om over te stappen. Je kunt een nieuwe rente afspreken met je huidige geldverstrekker, of je kunt overstappen naar een andere bank. Dat laatste kan bij het aflopen van je huidige rentevaste periode zonder boete.

Actuele hypotheekrentes 1

Je hypotheek verhogen om te verduurzamen

Met de huidige energieprijzen wordt het interessant je huis te verduurzamen, maar hoe financier je dit? Je kunt dan je hypotheek verhogen. Onder bepaalde voorwaarden kun je in aanmerking komen voor een verduurzamingshypotheek. Dit kan ook gecombineerd worden met een verhoging van je hypotheek. Je hebt hierdoor natuurlijk hogere hypotheeklasten, maar onderaan de streep verdien je dat weer terug doordat je beduidend minder stookkosten hebt. Lees hier meer over de verduurzamingshypotheek.

Kun je beter voor een lange of korte rentevaste periode kiezen?

De hypotheekrente kun je voor een bepaalde tijd vastzetten. Of je dit zou moeten doen en welke rentevaste periode voor jou dan raadzaam is, is niet zomaar te zeggen. Het een en ander hangt af van de hypotheekrente, maar ook van je financiële omstandigheden en je persoonlijke voorkeuren. Het kan zijn dat je liever niet teveel risico’s neemt en dus kiest voor een lange rentevaste periode. Maar wanneer je verwacht binnen een korte tijd weer te verhuizen, kan een kortere rentevaste periode weer interessant zijn.

Stel ons je vragen over de actuele hypotheekrentes

Of je nu al een hypotheek hebt of graag een hypotheek zou willen aanvragen, wij kunnen ons voorstellen dat de actuele hypotheekrentes vragen bij je oproepen. Wij staan voor je klaar met de antwoorden. Ook bespreken wij graag met jou wat je opties zijn en welke keuzes je het beste kunt maken. Neem vandaag nog contact op voor meer duidelijkheid en maak een afspraak om jouw persoonlijke situatie door te nemen.

Wij scoren een

9.9

Uit 421 reviews.

Advieskeuze.nl is onafhankelijk.

Referenties van klanten

5 / 5
Duidelijke uitleg, goede communicatie, zeer vlotte reactie, goed advies passend bij mijn persoonlijke situatie
WB
5 / 5
Danny denkt mee, zoekt voor de klant de voordeligste oplossing. Hij communiceert duidelijk en het contact is altijd prettig. We hebben ook voor onze hypotheek en eerdere kredieten van de diensten van Advies gebruik gemaakt tot volle tevredenheid.
KKR
5 / 5
Altijd betrokken bij de klant en zeer kundig advies en handelen
Daniëlle
5 / 5
Hij heeft ons super goed geholpen en geadviseerd ben er heel tevreden over
Funda
5 / 5
Kennis van zaken en neemt de prive situatie mee in het gesprek voordat hij advies geeft
Eric
5 / 5
Staat klaar bij vragen, duidelijke uitleg waarom en geeft ook mogelijkheid tot eigen keuzes
J
5 / 5
Adviseur was zeer duidelijk en luisterde goed naar de wensen die we hadden
Rene Rutter
5 / 5
Grondig, duidelijk, zeer gedreven en altijd oplossingsgericht
JP_Arnhem
4 / 5
Professioneel en vriendelijk Prima en snel geholpen
Anoniem
5 / 5
Danny is een betrokken hypotheekadviseur die het beste voor zijn klant wil
ESK
advidens vergaderruimte

Wij horen graag van u

WhatsApp Advidens