Wat kan ik lenen?

Je denkt al een tijdje aan het kopen van een woning en ineens staat jouw droomhuis in Zutphen of omgeving te koop. Je wilt niets liever dan de eigenaar worden van dit huis, maar wat kun je nu precies krijgen aan hypotheek? Of je nu starter bent of doorstromer, een huis kopen is altijd een grote stap. Bij het aanvragen van een hypotheek komt veel kijken, maar vaak wil je in eerste instantie maar één ding weten: Wat kan ik lenen? Hoeveel hypotheek kan ik krijgen? Kom je net tekort? Vraag een maatwerkofferte aan bij onze adviseur. Wanneer wij jouw persoonlijke situatie kennen, is het soms mogelijk meer te lenen.Bereken hier je maximale hypotheek

Zit u echt met de vraag wat kan ik lenen? Vul dan de onderstaande module in en krijg snel een antwoord op de vraag “Wat kan ik lenen?”. Zorg dat je je financiële gegevens bij de hand hebt bij het invullen. Wanneer je samen met je partner een hypotheek wilt aanvragen, moet je ook hun gegevens bij de hand hebben. Na het invullen van deze module krijg je een globaal idee van wat je maximaal zou kunnen lenen. De specifieke details bespreken we graag samen met je.

Waar hangt de hoogte van een hypotheek van af, en wat kan ik lenen?

Wat het maximum bedrag is dat je kunt lenen, hangt af van een aantal factoren, te weten:

 • Je bruto inkomen
 • Het type dienstverband dat je hebt
 • Je leeftijd
 • De waarde van de woning die je wilt kopen
 • De rentestand en hoe lang deze vastgezet wordt
 • Of je een hypotheek met of zonder NHG wilt
 • Of je aan andere betalingsverplichtingen moet voldoen

Wanneer je de hoogte van je maximale hypotheek weet, weet je zeker: dit is hoeveel ik aan hypotheek kan krijgen. Je kunt dan reële eisen stellen aan de te kopen woning en je bent er zeker van dat je in de juiste prijscategorie zoekt.

Hypotheek Berekenen: Ontdek Wat Kan ik Lenen in 2023

Wanneer u droomt van een nieuw huis, is de vraag “Hoeveel kan ik lenen?” een van de eerste die in u opkomt. Gelukkig kunt u uw maximale hypotheek berekenen met Advidens, waar u binnen enkele minuten inzicht krijgt in uw mogelijkheden. In dit artikel nemen we u mee door de stappen van deze berekening en leggen we uit hoe u uw maximale hypotheek kunt berekenen in 2023.

Waarom Uw Maximale Hypotheek Berekenen?

In de dynamische vastgoedmarkt van vandaag de dag is het essentieel om voorbereid te zijn. Een vraag die dan ook vaak gesteld wordt is: “Wat kan ik lenen?” Het berekenen van uw maximale hypotheek helpt u om realistische verwachtingen te stellen en geeft u een indicatie van de woningen binnen uw bereik. Hierdoor voorkomt u teleurstellingen en kunt u efficiënter op huizenjacht gaan.

“Wat kan ik lenen?” is niet zomaar een vraag, maar een cruciale stap in uw voorbereiding. Door deze vraag te beantwoorden voorkomt u teleurstellingen en kunt u efficiënter op huizenjacht gaan. Het hebben van deze kennis op voorhand kan het verschil maken tussen een soepele overgang naar uw nieuwe huis of onnodige obstakels en stress. U bent dus niet alleen voorbereid op de markt, maar ook op uw eigen financiële capaciteiten.

Hoe Berekent U Uw Maximale Hypotheek bij Advidens?

Bij Advidens hebben we een onafhankelijke rekentool ontwikkeld waarmee u snel kunt berekenen hoeveel u kunt lenen. Dit is hoe het werkt:

 1. Gegevens Invoeren: Voer gegevens in zoals uw inkomen en eventuele leningen of schulden.
 2. Berekening: De hypotheekcalculator schat, op basis van uw gegevens en de huidige rentetarieven, hoeveel u in totaal zou kunnen lenen voor een hypotheek.
 3. Indicatie: De berekening geeft u een indicatie van uw maximale hypotheek. Hiermee weet u binnen welke prijsklasse u naar woningen kunt zoeken.

We raden u aan om na deze indicatie een afspraak te maken met een van onze hypotheekadviseurs. Zij brengen uw gehele financiële situatie in kaart en adviseren u over uw maximale hypotheek en andere vraagstukken. En beantwoorden de vraag wat kan ik lenen?

Wat als Ik Zelfstandige Ben?

Als zelfstandige ondernemer kan het soms lastig zijn om een hypotheek te krijgen. Gelukkig hebben we bij Advidens ook een module voor zelfstandig ondernemers. In deze module kunt u uw jaarcijfers invullen, zodat wij uw maximale hypotheek kunnen berekenen. U vraagt zich wellicht af: “Wat kan ik lenen?” Dat is precies waar deze tool voor bedoeld is; om dat voor u duidelijk te maken. Met behulp van uw jaarcijfers geven we een zo nauwkeurig mogelijke inschatting, zodat u weet waar u aan toe bent.

Hoeveel Eigen Geld Heb Ik Nodig Voor een Hypotheek?

Sinds 1 januari 2018 kunnen de bijkomende kosten bij het afsluiten van een hypotheek niet meer meegefinancierd worden. Daarom moet u rekening houden met extra kosten die van eigen geld betaald moeten worden. Dit bedrag is meestal ongeveer vier tot zes procent van de koopsom. Dus als je jezelf afvraagt: “Wat kan ik lenen?”, moet je niet alleen denken aan het bedrag dat je nodig hebt om het huis te kopen, maar ook aan deze extra kosten.

Uw Hypotheek Op Uw Manier

Bij Advidens geloven we in keuzevrijheid. Daarom bepaalt u hoe u uw hypotheek regelt. Of u nu zelf online aan de slag wilt of liever extra hulp krijgt van één van onze ervaren adviseurs, bij ons regelt u uw hypotheek op uw manier.

Uw maximale hypotheek berekenen bij Advidens is een eenvoudig en snel proces dat u helpt om een realistisch beeld te krijgen van wat u kunt lenen. Ongeacht of u een werknemer of zelfstandige bent, bieden we tools en advies op maat. In een wereld waarin de vastgoedmarkt constant verandert, biedt Advidens u de stabiliteit en betrouwbaarheid die u nodig heeft om uw droomhuis te bereiken. Begin vandaag nog met het berekenen van uw maximale hypotheek en zet de eerste stap op weg naar uw nieuwe woning.

Wil je meer informatie of wil je meer hulp bij het berekenen van jouw maximale hypotheek, schroom dan niet contact met ons op te nemen. Wij kijken graag wat op basis van jouw persoonlijke financiële situatie de exacte mogelijkheden zijn en geven je antwoord op de vraag: Wat kan ik lenen?

Wat mag ik lenen voor een hypotheek?

Bij het bepalen van het bedrag dat je kunt lenen voor een hypotheek, worden er meerdere factoren in overweging genomen, waaronder je jaarlijkse inkomen, eventuele schulden, en de huidige rentetarieven. Het is essentieel om een helder beeld te hebben van je financiële draagkracht voordat je een lening aangaat.

 • je leencapaciteit is afhankelijk van je inkomen en financiële verplichtingen.
 • De rentetarieven en de voorwaarden van de hypotheekverstrekker spelen een grote rol.
 • Advidens biedt een team van financiële adviseurs aan om je te helpen bij dit proces.

Als je inkomen €100.000 is, dan kun je tot vijf keer je inkomen lenen. Dit betekent dat je tot €500.000 kunt lenen.

Hoeveel kan ik lenen in 2023?

Het exacte bedrag dat je in 2023 kunt lenen, hangt af van de specifieke regelgeving en leennormen van dat jaar. Over het algemeen geldt dat de leennormen jaarlijks kunnen veranderen op basis van economische omstandigheden en overheidsbeleid. Het is raadzaam om up-to-date te blijven met de huidige regelgeving of een adviseur te raadplegen.

 • De leennormen en -regels kunnen jaarlijks veranderen.
 • Je persoonlijke financiële situatie bepaalt mede je leencapaciteit.
 • Het team van Advidens kan je adviseren over de actuele leenmogelijkheden in 2023.

In 2023 kun je een hypotheek krijgen tot 100% van de woningwaarde. Stel, je wilt een huis kopen met een waarde van €250.000 in 2023. Je kunt een hypotheek krijgen voor €250.000, maar je moet zelf €12.500 bijdragen voor de kosten van de koper.

Hoe weet ik wat ik maximaal kan lenen?

Om te weten wat je maximaal kunt lenen, kun je gebruik maken van online rekenhulpen. Daarnaast is het aan te raden om een persoonlijk gesprek aan te gaan met een financieel adviseur. Advidens biedt een online calculator waarmee je een indicatie kunt krijgen van je maximale leencapaciteit, en hun team van financiële adviseurs staat klaar om je verder te helpen.

 • Online calculators geven een indicatief beeld van wat je kunt lenen.
 • Persoonlijk advies van een financieel adviseur geeft het meest accurate inzicht.
 • Advidens heeft zowel een online calculator als een deskundig team om je te begeleiden.
Hoeveel kan ik lenen voor 500 euro per maand?

Het bedrag dat je kunt lenen wanneer je 500 euro per maand kunt aflossen, hangt af van de rente en de looptijd van de lening. Als voorbeeld: bij een rentepercentage van 2% en een looptijd van 30 jaar zou het leenbedrag anders zijn dan bij een rentepercentage van 4%. Een nauwkeurige berekening vereist meer specifieke informatie over de voorwaarden en je persoonlijke situatie.

 • De maandelijkse aflossing is afhankelijk van de rente en looptijd.
 • Verschillende hypotheekverstrekkers hebben verschillende voorwaarden.
 • Advidens’ online calculator kan je helpen bij het maken van een schatting op basis van je maandelijkse afbetaling.
Hoeveel kan ik lenen met 2500 netto per maand?

Met een netto maandinkomen van 2500 euro is je maximale leencapaciteit afhankelijk van verschillende factoren zoals je vaste lasten, de hypotheekrente en de looptijd van de lening. Over het algemeen kan men stellen dat hoe hoger je inkomen en hoe lager je vaste lasten zijn, des te meer je kunt lenen. Echter, exacte berekeningen vereisen gedetailleerde informatie.

 • je vaste lasten en overige financiële verplichtingen beïnvloeden je leencapaciteit.
 • Een hoger inkomen resulteert over het algemeen in een hogere leencapaciteit.
 • Voor een nauwkeurige berekening kun je gebruik maken van de Advidens online calculator en hun team van financiële adviseurs raadplegen.

netto inkomen van 2500€ per maand wordt de terugbetalingscapaciteit over het algemeen beschouwd als ongeveer 33% van het netto maandelijks inkomen.

Wij scoren een

9.7

Uit 517 reviews.

Advieskeuze.nl is onafhankelijk.

Referenties van klanten

5 / 5
Wij zijn echt fantastisch geholpen door Danny! Hij is altijd bereikbaar, maakt het onmogelijke mogelijk en legt alles goed uit.
Serena
5 / 5
Goed voorgelicht. Duidelijke uitleg over nieuwe hypotheek
P.G
5 / 5
Deskundige en persoonlijke begeleiding, met oog voor onze specifieke situatie
David
5 / 5
Zoals altijd ontzettend goed geholpen door Danny. Open en eerlijk, bekwaam en duidelijk. Schakelen en communicatie ook altijd kort en prettig.
C.vdN
5 / 5
Fijne eerlijke man die erg kundig is in zijn werk. Vriendelijk en geïnteresseerd.
S.A
5 / 5
Duidelijke uitleg en advies. De hypotheekadviseur weet precies wat er bedoeld wordt met bepaalde vragen en geeft hier goed antwoord op. Ook denkt zij goed mee.
RB
4 / 5
Goede communicatie, duidelijke uitleg en snelle reactie
ivo
5 / 5
Zeer betrokken en oprecht geïnteresseerde adviseur met goed oog voor de behoefte van de klant (ik dus)
Lex
4 / 5
Was zeer geduldig met ons. Ondanks dat wij veel vragen hadden nam hij de tijd nam om deze uit te lichten en op te helderen.
AFM
5 / 5
Van Disseldorp heeft het vermogen om zich zeer snel een beeld te vormen van de financiële situatie, kan daar adequaat in adviseren en begeleidt het proces van advies tot en met uitvoering zeer punctueel.Eerlijk gezegd heb ik het zo goed nog weinig meegemaakt in m'n leven. Wat daarbij komt: Paul hanteert de menselijke maat en begeleidt zeer persoonlijk, met begrip en mensenkennis.
Ronald
advidens vergaderruimte

Wij horen graag van u

WhatsApp Advidens