Hypotheekadviseur in Zutphen

Jij wilt graag een huis kopen of wijzigingen aanbrengen in je huidige hypotheek. Dit zijn natuurlijk grote beslissingen, die je niet zomaar even neemt. Er komt veel specialistische kennis bij kijken en het is dan ook verstandig je te laten adviseren door een professional. Advidens biedt precies dat: wij vergelijken tientallen hypotheekverstrekkers en geven op basis daarvan onafhankelijk en transparant advies. Uiteraard met jouw persoonlijke situatie en wensen in gedachten.

Bereken zelf je hypotheek

Wat is een hypotheek?

Wat in de spreektaal een hypotheek genoemd wordt, is feitelijk een hypothecaire lening. Het woord lening zegt het al: je leent een bepaald bedrag, dat in dit geval dient om onroerend goed, zoals bijvoorbeeld een huis, te kopen. Het huis wordt voor de lening gebruikt als onderpand. Dit houdt in dat de geldverstrekker je huis mag verkopen, wanneer je niet aan de betalingsverplichting voldoet. Daarnaast betaal je naast de aflossing van de hypotheek, zoals bij elke lening, een bepaald bedrag aan rente.

Maandlasten bij een hypotheek

De maandelijkse kosten van een hypotheek bestaan uit aflossing en rente. Aflossing betaal je, omdat je het geleende bedrag natuurlijk terug moet betalen en zoals bij elke lening betaal je ook over een hypotheek rente. Omdat de geldverstrekker een risico neemt door jou een groot bedrag te lenen, ben je vaak verplicht een aantal verzekeringen af te sluiten, zoals een overlijdensrisicoverzekering en een woonlastenverzekering. Je hypotheekadviseur in Zutphen kan jou hier meer informatie over verschaffen.

Welke hypotheekvormen zijn er?

Voor 2013 waren er veel verschillende hypotheekvormen mogelijk, maar wanneer je anno nu een huis wil kopen of je een hypotheek wilt oversluiten, kom je in aanmerking voor een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek. Je kunt ook een aflossingsvrije hypotheek afsluiten, maar dan heb je geen recht meer op hypotheekrenteaftrek. Wil je een nieuw huis kopen en heb je een lopende hypotheek die je voor 2013 hebt afgesloten? Dan kun je deze bestaande hypotheek vaak meenemen.

Een huis kopen en eigen geld

Voor alle nieuwe hypotheken geldt, dat je niet meer geld mag lenen dan de waarde van de te kopen woning. Wel kom je in sommige gevallen in aanmerking voor een verduurzamingshypotheek, waardoor je extra budget hebt om je huis te verduurzamen. Het is echter in alle gevallen wel noodzakelijk eigen geld in te leggen. Je moet namelijk naast de hypotheeklasten, ook verplichte kosten voor de notaris, de taxatie van het huis en de overdrachtsbelasting betalen. Ook kan eigen geld inbrengen nuttig zijn om de hypotheeklasten te kunnen verlagen.

Hypotheekadvies op maat

Om precies te weten te komen wat bij jou past, is het verstandig om een onafhankelijk adviseur in de arm te nemen. Omdat er veel verschillende mogelijkheden zijn en het afsluiten van een passende hypotheek veel kennis vereist, geven wij jou graag advies op maat. Wij bespreken met jou wat je wensen en opties zijn en kijken naar je financiële situatie. Hierbij letten we niet alleen op wat nu mogelijk is, maar we richten ons ook op de toekomst. Neem contact met ons op voor een persoonlijk kennismakingsgesprek met jouw hypotheekadviseur in Zutphen.

Wij scoren een

9.9

Uit 421 reviews.

Advieskeuze.nl is onafhankelijk.

Referenties van klanten

5 / 5
Duidelijke uitleg, goede communicatie, zeer vlotte reactie, goed advies passend bij mijn persoonlijke situatie
WB
5 / 5
Danny denkt mee, zoekt voor de klant de voordeligste oplossing. Hij communiceert duidelijk en het contact is altijd prettig. We hebben ook voor onze hypotheek en eerdere kredieten van de diensten van Advies gebruik gemaakt tot volle tevredenheid.
KKR
5 / 5
Altijd betrokken bij de klant en zeer kundig advies en handelen
Daniëlle
5 / 5
Hij heeft ons super goed geholpen en geadviseerd ben er heel tevreden over
Funda
5 / 5
Kennis van zaken en neemt de prive situatie mee in het gesprek voordat hij advies geeft
Eric
5 / 5
Staat klaar bij vragen, duidelijke uitleg waarom en geeft ook mogelijkheid tot eigen keuzes
J
5 / 5
Adviseur was zeer duidelijk en luisterde goed naar de wensen die we hadden
Rene Rutter
5 / 5
Grondig, duidelijk, zeer gedreven en altijd oplossingsgericht
JP_Arnhem
4 / 5
Professioneel en vriendelijk Prima en snel geholpen
Anoniem
5 / 5
Danny is een betrokken hypotheekadviseur die het beste voor zijn klant wil
ESK
advidens vergaderruimte

Wij horen graag van u

WhatsApp Advidens