Hypotheekadviseur in Zutphen

Jij wilt graag een huis kopen of wijzigingen aanbrengen in je huidige hypotheek. Dit zijn natuurlijk grote beslissingen, die je niet zomaar even neemt. Er komt veel specialistische kennis bij kijken en het is dan ook verstandig je te laten adviseren door een professional. Advidens biedt precies dat: wij vergelijken tientallen hypotheekverstrekkers en geven op basis daarvan onafhankelijk en transparant advies. Uiteraard met jouw persoonlijke situatie en wensen in gedachten.

Bereken zelf je hypotheek

Hypotheekadvies van onze deskundige adviseur van Advidens Zutphen

Bij Advidens in Zutphen vind je het beste advies als het gaat om financieel advies en hypotheken. We geven al meer dan 25 jaar uitgebreid persoonlijk hypotheekadvies in Zutphen, omgeving en in het hele land. Je kunt er zeker van zijn dat we zeer ervaren zijn op dit gebied. We geven aandacht aan de belangen van onze klanten. We bekijken ijverig alle huidige hypotheekaanbiedingen en aanbieders, en helpen je de beste te kiezen voor je behoeften, tegen de aantrekkelijkste prijs. Wij gebruiken de nieuwste technologieën om je aanvraag snel te kunnen verwerken, zodat we je een efficiënte en effectieve service kunnen bieden die is afgestemd op al je financiële behoeften.

Advidens is gespecialiseerd in hypotheekadvies en heeft 25 jaar ervaring

Financiële zekerheid op lange termijn hangt vaak af van het hypotheekadvies dat je krijgt. Bij Advidens in Zutphen geven we praktisch en persoonlijk advies En optimaliseren jouw hypotheek. We hebben 25 jaar ervaring in het verstrekken van hypotheken aan onze klanten en zetten ons in voor een financiering van hun huizen voor de lange termijn. Wat er ook gebeurt tijdens de looptijd van een 30-jarige hypotheek.

Wij helpen je verschillende risico- en aflossings scenario’s te overzien, zodat je ze kunt afstemmen op je budget, levensstijl en toekomstige doelen.

Bovendien kunnen de kosten voor ons hypotheekadvies in mindering worden gebracht op de inkomstenbelasting, zodat je ook kunt besparen. 

Advidens biedt u bekend en vertrouwd lokaal hypotheekadvies met als resultaat dat u gemak en waarde ervaart!

Wij geven je de volgende voordelen:

  • Deskundig hypotheekadvies op maat
  • Marktconforme prijs
  • Pluk de vruchten van een kwart eeuw expertise
  • Ons hypotheekadvies is aftrekbaar voor de Inkomstenbelasting
  • Advidens gaat net die stap verder dan om de financiering van jouw woning mogelijk te maken. 

Wat kun je verwachten van een Advidens hypotheekadviseur?

Ons team van ervaren professionele hypotheekadviseurs is goed thuis in alle aspecten van beschikbare leningen en werkwijzes. Alle adviseurs zijn erkend hypotheekadviseur en financieel adviseur en gecertificeerd financieel duurzaam wonen. We controleren dossiers, verzamelen informatie, voeren oriëntatie gesprekken en onderhouden contacten met banken en geldschieters. We helpen klanten met hun hypotheekaanvragen en leggen ze uit wat ze kunnen verwachten. Onze adviseurs verlenen vervolgens adviesdiensten, waaronder beoordelingen om de mogelijkheden van de cliënt om de lening terug te betalen te bepalen. We streven ernaar onze cliënten te helpen de financiering te vinden die bij hen past, zodat ze zonder zorgen hun dromen kunnen nastreven. 

Ons hypotheekadvies voor financieel succes

Overweeg je een hypotheek af te sluiten of wil je je bestaande hypotheek aanpassen? Onze Advidens adviseurs kunnen je helpen. We doen dit in drie eenvoudige stappen:

  1. Gratis gesprek

Je kunt beginnen met een oriënterend gesprek met een ervaren hypotheekadviseur die je individuele wensen en mogelijkheden bespreekt. De kosten van het eerste gesprek nemen wij voor onze rekening

2. Een adviesgesprek

Klaar om een bod te doen op een woning of hypotheekwijziging? Plan je vervolgafspraak met een adviseur voor een compleet hypotheekadvies- en zet de volgende stap naar financiële zekerheid.

3. Sluit je hypotheek af

Na het hypotheekadvies ontvang je een uitgebreid adviesrapport met ons advies.

Welke documenten zijn nodig voor het hypotheekadviesgesprek?

Als het erom gaat uit te vinden hoeveel je kunt lenen voor een hypotheek, is de eerste stap het indienen van je documentatie bij onze hypotheekadviseur. Wat hebben we nodig van jou en je partner?

  • Een geldig legitimatiebewijs 
  • Informatie over je burgerlijke staat
  • Ben je in loondienst; Een recente loonstrook en verklaring van je werkgever overleggen
  • Ben je ondernemer; Laatste drie jaaropgaven

Door ervoor te zorgen dat je al deze documenten in orde hebt, stroomlijn je het proces en verloopt alles soepeler.

Hoe groot mag je maximale hypotheek zijn?

Er spelen een paar factoren mee, zoals inkomen en de waarde van het huis waarin je geïnteresseerd bent. Vanaf 2018 kun je tot 100% van de woningwaarde gebruiken voor een hypotheek, zelfs als je inkomen je kwalificeert voor meer dan dat. Dit is een belangrijke stap naar financiële stabiliteit, omdat het huiseigenaren ervan weerhoudt meer te riskeren dan wat hun budget toelaat. Dit uiteindelijke maximum is belangrijk; als je weet wat de percentage grenzen zijn, kun je beter beslissen hoe je in je toekomst investeert.

Hoe snel kunnen we je hypotheek afsluiten?

Gemiddeld duurt het 2 tot 4 weken om een hypotheek te herfinancieren of af te sluiten. Natuurlijk zijn er altijd de gelukkigen die een korter periode ervaren, dus met een beetje extra planning kun je ook naar dat doel toewerken. Zorg dat je alle documenten hebt die je nodig hebt, zoals een werkgeversverklaring en loonstrookjes, en plan de taxatie goed. Dit kan je veel tijd besparen.

Kan ik een hypotheek krijgen als ik geregistreerd sta bij het BKR?

Een achterstandscodering bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) maakt het moeilijk, echter zeker niet altijd onmogelijk voor meer info hierover ga naar https://bkrhypotheek.nl/. Om een hypotheek te krijgen als je betalingsachterstanden hebt geregistreerd in hun database. Alle banken en financiële instellingen hebben toegang tot dit register, dus eventuele achterstanden of aflossings codes komen direct aan het licht bij het indienen van een aanvraag. Het BKR koppelt specifieke codes aan je naam die vijf jaar lang actief en zichtbaar blijven in hun register – een A-code (betalingsachterstand) of H-code (aflossing) kan de goedkeuring van een hypotheek in de weg staan. Als je echter details kunt geven die de omstandigheden rond de code verklaren, dan kunnen we misschien helpen. We zullen ons best doen om een afspraak te maken met de betreffende bank en kijken of het mogelijk is om die codering te laten verwijderen.

De kosten voor het advies van Advidens

Ons kennismakingsgesprek is voor je de beste manier om ons te leren kennen. We willen dat je je prettig voelt bij onze adviseurs en kijken of we een goede match voor je zijn. Onze adviseur beoordeelt je behoeften en kan met je financiële situatie een kostenraming geven voor hun advies. Voor een adviestraject ontvang je een dienstverleningsopdracht (DV) met een kostenoverzicht en een beschrijving van onze specifieke diensten. Dit geeft je een beter beeld van de kosten van ons hypotheekadvies, zodat je weet hoeveel geld je nodig hebt voor het specifieke advies of de diensten die je nodig hebt. 

Alvast je maximale hypotheek berekenen?

Bekijk voor je volgende gesprek onze online hypotheekrente vergelijker, zodat je op de hoogte bent van de verschillende aanbieders en hun verschillende voorwaarden. Op die manier kun je gemakkelijk geldverstrekkers vergelijken zonder al het moeilijke werk, zodat je verzekerd bent van de best mogelijke deal voor je lening. Een snelle zoekopdracht op onze vergelijker zal je helpen een overzicht te krijgen van de opties die nu beschikbaar zijn op de hypotheekmarkt. Als je de module hebt doorlopen, heb je een beter idee van wat je je kunt veroorloven en ben je voorbereid op een weloverwogen gesprek met ons. Zet dus nu de eerste stap en krijg in een mum van tijd je geschatte maximale leenbedrag. Het is alleen een extra stap op weg naar het afsluiten van een hypotheeklening voor je droomhuis of de herfinanciering van je bestaande hypotheek. Klik hier om je maximale hypotheek te berekenen!

Welke factoren bepalen het maximale bedrag van je hypotheek?

Er wordt gekeken naar je bruto-inkomen, type dienstverband, leeftijd en de waarde van het huis dat je wilt kopen, de rente op de hypotheek en of het een NHG-verzekerde lening is of niet, en eventuele andere betalingsverplichtingen. Wanneer je weet wat je maximale hypotheek is, kun je huizen identificeren die binnen je budget vallen. Dit helpt je realistische verwachtingen te stellen tijdens het huizenjacht. Als je een huis wilt kopen, is dat belangrijk.

Wat is een hypotheek?

Wat in de spreektaal een hypotheek genoemd wordt, is feitelijk een hypothecaire lening. Het woord lening zegt het al: je leent een bepaald bedrag, dat in dit geval dient om onroerend goed, zoals bijvoorbeeld een huis, te kopen. Het huis wordt voor de lening gebruikt als onderpand. Dit houdt in dat de geldverstrekker je huis mag verkopen, wanneer je niet aan de betalingsverplichting voldoet. Daarnaast betaal je naast de aflossing van de hypotheek, zoals bij elke lening, een bepaald bedrag aan rente.

Maandlasten bij een hypotheek

De maandelijkse kosten van een hypotheek bestaan uit aflossing en rente. Aflossing betaal je, omdat je het geleende bedrag natuurlijk terug moet betalen en zoals bij elke lening betaal je ook over een hypotheek rente. Omdat de geldverstrekker een risico neemt door jou een groot bedrag te lenen, ben je vaak verplicht een aantal verzekeringen af te sluiten, zoals een overlijdensrisicoverzekering en een woonlastenverzekering. Je hypotheekadviseur in Zutphen kan jou hier meer informatie over verschaffen.

Een huis kopen en eigen geld

Voor alle nieuwe hypotheken geldt, dat je niet meer geld mag lenen dan de waarde van de te kopen woning. Wel kom je in sommige gevallen in aanmerking voor een verduurzamingshypotheek, waardoor je extra budget hebt om je huis te verduurzamen. Het is echter in alle gevallen wel noodzakelijk eigen geld in te leggen. Je moet namelijk naast de hypotheeklasten, ook verplichte kosten voor de notaris, de taxatie van het huis en de overdrachtsbelasting betalen. Ook kan eigen geld inbrengen nuttig zijn om de hypotheeklasten te kunnen verlagen.

Hypotheekadvies op maat

Om precies te weten te komen wat bij jou past, is het verstandig om een onafhankelijk adviseur in de arm te nemen. Omdat er veel verschillende mogelijkheden zijn en het afsluiten van een passende hypotheek veel kennis vereist, geven wij jou graag advies op maat. Wij bespreken met jou wat je wensen en opties zijn en kijken naar je financiële situatie. Hierbij letten we niet alleen op wat nu mogelijk is, maar we richten ons ook op de toekomst. Neem contact met ons op voor een persoonlijk kennismakingsgesprek met jouw hypotheekadviseur in Zutphen.

Wij scoren een

9.9

Uit 421 reviews.

Advieskeuze.nl is onafhankelijk.

Referenties van klanten

5 / 5
Duidelijke uitleg, goede communicatie, zeer vlotte reactie, goed advies passend bij mijn persoonlijke situatie
WB
5 / 5
Danny denkt mee, zoekt voor de klant de voordeligste oplossing. Hij communiceert duidelijk en het contact is altijd prettig. We hebben ook voor onze hypotheek en eerdere kredieten van de diensten van Advies gebruik gemaakt tot volle tevredenheid.
KKR
5 / 5
Altijd betrokken bij de klant en zeer kundig advies en handelen
Daniëlle
5 / 5
Hij heeft ons super goed geholpen en geadviseerd ben er heel tevreden over
Funda
5 / 5
Kennis van zaken en neemt de prive situatie mee in het gesprek voordat hij advies geeft
Eric
5 / 5
Staat klaar bij vragen, duidelijke uitleg waarom en geeft ook mogelijkheid tot eigen keuzes
J
5 / 5
Adviseur was zeer duidelijk en luisterde goed naar de wensen die we hadden
Rene Rutter
5 / 5
Grondig, duidelijk, zeer gedreven en altijd oplossingsgericht
JP_Arnhem
4 / 5
Professioneel en vriendelijk Prima en snel geholpen
Anoniem
5 / 5
Danny is een betrokken hypotheekadviseur die het beste voor zijn klant wil
ESK
advidens vergaderruimte

Wij horen graag van u

WhatsApp Advidens