Hypotheekadviseur in Zutphen

Jij wilt graag een huis kopen of wijzigingen aanbrengen in je huidige hypotheek. Dit zijn natuurlijk grote beslissingen, die je niet zomaar even neemt. Er komt veel specialistische kennis bij kijken en het is dan ook verstandig je te laten adviseren door een professional. Advidens biedt precies dat: wij vergelijken tientallen hypotheekverstrekkers en geven op basis daarvan onafhankelijk en transparant advies. Uiteraard met jouw persoonlijke situatie en wensen in gedachten.

Bereken zelf je hypotheek

Hypotheekadvies van onze deskundige adviseur van Advidens Zutphen

Bij Advidens in Zutphen vind je het beste advies als het gaat om financieel advies en hypotheken. We geven al meer dan 25 jaar uitgebreid persoonlijk hypotheekadvies in Zutphen, omgeving en in het hele land. Je kunt er zeker van zijn dat we zeer ervaren zijn op dit gebied. We geven aandacht aan de belangen van onze klanten. We bekijken ijverig alle huidige hypotheekaanbiedingen en aanbieders, en helpen je de beste te kiezen voor je behoeften, tegen de aantrekkelijkste prijs. Wij gebruiken de nieuwste technologieën om je aanvraag snel te kunnen verwerken, zodat we je een efficiënte en effectieve service kunnen bieden die is afgestemd op al je financiële behoeften.

Advidens is gespecialiseerd in hypotheekadvies en heeft 25 jaar ervaring

Financiële zekerheid op lange termijn hangt vaak af van het hypotheekadvies dat je krijgt. Bij Advidens in Zutphen geven we praktisch en persoonlijk advies En optimaliseren jouw hypotheek. We hebben 25 jaar ervaring in het verstrekken van hypotheken aan onze klanten en zetten ons in voor een financiering van hun huizen voor de lange termijn. Wat er ook gebeurt tijdens de looptijd van een 30-jarige hypotheek.

Wij helpen je verschillende risico- en aflossings scenario’s te overzien, zodat je ze kunt afstemmen op je budget, levensstijl en toekomstige doelen.

Bovendien kunnen de kosten voor ons hypotheekadvies in mindering worden gebracht op de inkomstenbelasting, zodat je ook kunt besparen. 

Advidens biedt u bekend en vertrouwd lokaal hypotheekadvies met als resultaat dat u gemak en waarde ervaart!

Wij geven je de volgende voordelen:

 • Deskundig hypotheekadvies op maat
 • Marktconforme prijs
 • Pluk de vruchten van een kwart eeuw expertise
 • Ons hypotheekadvies is aftrekbaar voor de Inkomstenbelasting
 • Advidens gaat net die stap verder dan om de financiering van jouw woning mogelijk te maken. 

Wat kun je verwachten van een Advidens hypotheekadviseur?

Ons team van ervaren professionele hypotheekadviseurs is goed thuis in alle aspecten van beschikbare leningen en werkwijzes. Alle adviseurs zijn erkend hypotheekadviseur en financieel adviseur en gecertificeerd financieel duurzaam wonen. We controleren dossiers, verzamelen informatie, voeren oriëntatie gesprekken en onderhouden contacten met banken en geldschieters. We helpen klanten met hun hypotheekaanvragen en leggen ze uit wat ze kunnen verwachten. Onze adviseurs verlenen vervolgens adviesdiensten, waaronder beoordelingen om de mogelijkheden van de cliënt om de lening terug te betalen te bepalen. We streven ernaar onze cliënten te helpen de financiering te vinden die bij hen past, zodat ze zonder zorgen hun dromen kunnen nastreven. 

Ons hypotheekadvies voor financieel succes

Overweeg je een hypotheek af te sluiten of wil je je bestaande hypotheek aanpassen? Onze Advidens adviseurs kunnen je helpen. We doen dit in drie eenvoudige stappen:

 1. Gratis gesprek

Je kunt beginnen met een oriënterend gesprek met een ervaren hypotheekadviseur die je individuele wensen en mogelijkheden bespreekt. De kosten van het eerste gesprek nemen wij voor onze rekening

2. Een adviesgesprek

Klaar om een bod te doen op een woning of hypotheekwijziging? Plan je vervolgafspraak met een adviseur voor een compleet hypotheekadvies- en zet de volgende stap naar financiële zekerheid.

3. Sluit je hypotheek af

Na het hypotheekadvies ontvang je een uitgebreid adviesrapport met ons advies.

Welke documenten zijn nodig voor het hypotheekadviesgesprek?

Als het erom gaat uit te vinden hoeveel je kunt lenen voor een hypotheek, is de eerste stap het indienen van je documentatie bij onze hypotheekadviseur. Wat hebben we nodig van jou en je partner?

 • Een geldig legitimatiebewijs 
 • Informatie over je burgerlijke staat
 • Ben je in loondienst; Een recente loonstrook en verklaring van je werkgever overleggen
 • Ben je ondernemer; Laatste drie jaaropgaven

Door ervoor te zorgen dat je al deze documenten in orde hebt, stroomlijn je het proces en verloopt alles soepeler.

Hoe groot mag je maximale hypotheek zijn?

Er spelen een paar factoren mee, zoals inkomen en de waarde van het huis waarin je geïnteresseerd bent. Vanaf 2018 kun je tot 100% van de woningwaarde gebruiken voor een hypotheek, zelfs als je inkomen je kwalificeert voor meer dan dat. Dit is een belangrijke stap naar financiële stabiliteit, omdat het huiseigenaren ervan weerhoudt meer te riskeren dan wat hun budget toelaat. Dit uiteindelijke maximum is belangrijk; als je weet wat de percentage grenzen zijn, kun je beter beslissen hoe je in je toekomst investeert.

Hoe snel kunnen we je hypotheek afsluiten?

Gemiddeld duurt het 2 tot 4 weken om een hypotheek te herfinancieren of af te sluiten. Natuurlijk zijn er altijd de gelukkigen die een korter periode ervaren, dus met een beetje extra planning kun je ook naar dat doel toewerken. Zorg dat je alle documenten hebt die je nodig hebt, zoals een werkgeversverklaring en loonstrookjes, en plan de taxatie goed. Dit kan je veel tijd besparen.

Kan ik een hypotheek krijgen als ik geregistreerd sta bij het BKR?

Een achterstandscodering bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) maakt het moeilijk, echter zeker niet altijd onmogelijk voor meer info hierover ga naar https://bkrhypotheek.nl/. Om een hypotheek te krijgen als je betalingsachterstanden hebt geregistreerd in hun database. Alle banken en financiële instellingen hebben toegang tot dit register, dus eventuele achterstanden of aflossings codes komen direct aan het licht bij het indienen van een aanvraag. Het BKR koppelt specifieke codes aan je naam die vijf jaar lang actief en zichtbaar blijven in hun register – een A-code (betalingsachterstand) of H-code (aflossing) kan de goedkeuring van een hypotheek in de weg staan. Als je echter details kunt geven die de omstandigheden rond de code verklaren, dan kunnen we misschien helpen. We zullen ons best doen om een afspraak te maken met de betreffende bank en kijken of het mogelijk is om die codering te laten verwijderen.

De kosten voor het advies van Advidens

Ons kennismakingsgesprek is voor je de beste manier om ons te leren kennen. We willen dat je je prettig voelt bij onze adviseurs en kijken of we een goede match voor je zijn. Onze adviseur beoordeelt je behoeften en kan met je financiële situatie een kostenraming geven voor hun advies. Voor een adviestraject ontvang je een dienstverleningsopdracht (DV) met een kostenoverzicht en een beschrijving van onze specifieke diensten. Dit geeft je een beter beeld van de kosten van ons hypotheekadvies, zodat je weet hoeveel geld je nodig hebt voor het specifieke advies of de diensten die je nodig hebt. 

Alvast je maximale hypotheek berekenen?

Bekijk voor je volgende gesprek onze online hypotheekrente vergelijker, zodat je op de hoogte bent van de verschillende aanbieders en hun verschillende voorwaarden. Op die manier kun je gemakkelijk geldverstrekkers vergelijken zonder al het moeilijke werk, zodat je verzekerd bent van de best mogelijke deal voor je lening. Een snelle zoekopdracht op onze vergelijker zal je helpen een overzicht te krijgen van de opties die nu beschikbaar zijn op de hypotheekmarkt. Als je de module hebt doorlopen, heb je een beter idee van wat je je kunt veroorloven en ben je voorbereid op een weloverwogen gesprek met ons. Zet dus nu de eerste stap en krijg in een mum van tijd je geschatte maximale leenbedrag. Het is alleen een extra stap op weg naar het afsluiten van een hypotheeklening voor je droomhuis of de herfinanciering van je bestaande hypotheek. Klik hier om je maximale hypotheek te berekenen!

Welke factoren bepalen het maximale bedrag van je hypotheek?

Er wordt gekeken naar je bruto-inkomen, type dienstverband, leeftijd en de waarde van het huis dat je wilt kopen, de rente op de hypotheek en of het een NHG-verzekerde lening is of niet, en eventuele andere betalingsverplichtingen. Wanneer je weet wat je maximale hypotheek is, kun je huizen identificeren die binnen je budget vallen. Dit helpt je realistische verwachtingen te stellen tijdens het huizenjacht. Als je een huis wilt kopen, is dat belangrijk.

Wat is een hypotheek?

Wat in de spreektaal een hypotheek genoemd wordt, is feitelijk een hypothecaire lening. Het woord lening zegt het al: je leent een bepaald bedrag, dat in dit geval dient om onroerend goed, zoals bijvoorbeeld een huis, te kopen. Het huis wordt voor de lening gebruikt als onderpand. Dit houdt in dat de geldverstrekker je huis mag verkopen, wanneer je niet aan de betalingsverplichting voldoet. Daarnaast betaal je naast de aflossing van de hypotheek, zoals bij elke lening, een bepaald bedrag aan rente.

Maandlasten bij een hypotheek

De maandelijkse kosten van een hypotheek bestaan uit aflossing en rente. Aflossing betaal je, omdat je het geleende bedrag natuurlijk terug moet betalen en zoals bij elke lening betaal je ook over een hypotheek rente. Omdat de geldverstrekker een risico neemt door jou een groot bedrag te lenen, ben je vaak verplicht een aantal verzekeringen af te sluiten, zoals een overlijdensrisicoverzekering en een woonlastenverzekering. Je hypotheekadviseur in Zutphen kan jou hier meer informatie over verschaffen.

Een huis kopen en eigen geld

Voor alle nieuwe hypotheken geldt, dat je niet meer geld mag lenen dan de waarde van de te kopen woning. Wel kom je in sommige gevallen in aanmerking voor een verduurzamingshypotheek, waardoor je extra budget hebt om je huis te verduurzamen. Het is echter in alle gevallen wel noodzakelijk eigen geld in te leggen. Je moet namelijk naast de hypotheeklasten, ook verplichte kosten voor de notaris, de taxatie van het huis en de overdrachtsbelasting betalen. Ook kan eigen geld inbrengen nuttig zijn om de hypotheeklasten te kunnen verlagen.

Hypotheekadvies op maat

Om precies te weten te komen wat bij jou past, is het verstandig om een onafhankelijk adviseur in de arm te nemen. Omdat er veel verschillende mogelijkheden zijn en het afsluiten van een passende hypotheek veel kennis vereist, geven wij jou graag advies op maat. Wij bespreken met jou wat je wensen en opties zijn en kijken naar je financiële situatie. Hierbij letten we niet alleen op wat nu mogelijk is, maar we richten ons ook op de toekomst. Neem contact met ons op voor een persoonlijk kennismakingsgesprek met jouw hypotheekadviseur in Zutphen.

Wat is een hypotheek?

Een hypotheek is een lening waarbij onroerend goed, meestal een huis, als onderpand dient. Als de lener de lening niet kan terugbetalen, heeft de geldverstrekker het recht om het onroerend goed te verkopen om zo het openstaande bedrag terug te krijgen.

 • Een hypotheek wordt gebruikt om een woning te financieren.
 • Het onroerend goed dient als onderpand voor de lening.
 • Bij niet-nakoming kan de geldverstrekker het onderpand verkopen.
Hoe werkt een hypotheek?

Wanneer je een woning koopt en niet voldoende eigen geld hebt, kun je een hypotheek afsluiten bij een financiële instelling. De geldverstrekker leent je geld om de woning te kopen en in ruil daarvoor verstrek je het recht op het onroerend goed als onderpand. Je betaalt de lening terug in maandelijkse termijnen over een afgesproken periode, meestal 30 jaar.

 • De hypotheek is een lening om een huis te kopen.
 • je betaalt de hypotheek terug in maandelijkse termijnen.
 • De looptijd van een hypotheek is meestal 30 jaar.

Voor een lening van €250.000 tegen 5% over 30 jaar is de maandelijkse EMI €1.342,05. In totaal betaal je €482.338, waarvan €232.338 rente.

Hoeveel eigen geld hypotheek?

De hoeveelheid eigen geld die je nodig hebt bij het afsluiten van een hypotheek hangt af van verschillende factoren, waaronder de waarde van de woning en de regelgeving. Vaak wordt verwacht dat je bepaalde kosten, zoals overdrachtsbelasting en notariskosten, met eigen geld betaalt. Bij Advidens kunnen financieel adviseurs je precies vertellen hoeveel eigen geld je nodig hebt voor je specifieke situatie.

 • De hoeveelheid eigen geld varieert per situatie.
 • Overdrachtsbelasting en notariskosten moeten vaak met eigen geld worden betaald.
 • Advidens kan je adviseren over de benodigde hoeveelheid eigen geld.

Bij het kopen van een huis voor €250.000 met een 5% hypotheek voor 30 jaar, is de maandelijkse EMI €1.342,05. Na 30 jaar betaal je €482.338, waarvan €232.338 rente. Daarnaast betaal je €5.000 overdrachtsbelasting en €1.350 notariskosten, wat neerkomt op €6.350 extra bovenop je hypotheek.

Wat voor hypotheek kan ik krijgen?

Het type hypotheek dat je kunt krijgen hangt af van je financiële situatie, wensen en de huidige marktomstandigheden. Er zijn diverse hypotheekvormen, zoals annuïteitenhypotheken en lineaire hypotheken. Het is essentieel om een hypotheek te kiezen die past bij je situatie. Advidens heeft een team van financieel adviseurs die je kunnen helpen bij het kiezen van de juiste hypotheekvorm.

 • Er zijn verschillende hypotheekvormen beschikbaar.
 • De keuze voor een hypotheek hangt af van je persoonlijke situatie.
 • Advidens adviseurs kunnen je begeleiden bij deze keuze.
Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

De hoogte van de hypotheek die je kunt krijgen hangt af van je inkomen, vaste lasten, de waarde van de woning en andere financiële verplichtingen. Banken en geldverstrekkers hebben richtlijnen om te bepalen hoeveel je maximaal kunt lenen. Je kunt je maximale hypotheekbedrag berekenen met de online calculator van Advidens.

 • Je inkomen en vaste lasten zijn bepalend voor de hoogte van je hypotheek.
 • Banken hanteren specifieke richtlijnen voor hypotheekverstrekking.
 • Met de Advidens online calculator kun je je maximale hypotheekbedrag berekenen.
Wat kost een hypotheekadviseur?

De kosten van een hypotheekadviseur variëren en zijn afhankelijk van de complexiteit van je situatie en de diensten die je nodig hebt. Een hypotheekadviseur biedt deskundig advies en begeleiding tijdens het gehele hypotheekproces. Bij Advidens zorgen we voor transparante prijsstelling, zodat je vooraf weet wat je kunt verwachten.

 • De kosten van een hypotheekadviseur zijn afhankelijk van je situatie en wensen.
 • Een hypotheekadviseur biedt deskundige begeleiding tijdens het hypotheekproces.
 • Advidens zorgt voor een transparante prijsstelling.
Wat doet een hypotheekadviseur?

Een hypotheekadviseur begeleidt en adviseert je bij het kiezen en afsluiten van een hypotheek die bij je financiële situatie past. Ze onderzoeken welke hypotheekvorm en welke geldverstrekker het beste aansluiten bij je wensen. Ook helpen ze bij het verzamelen van de benodigde documenten en het onderhandelen over de hypotheekvoorwaarden. Advidens heeft ervaren hypotheekadviseurs die je gedurende het hele proces kunnen ondersteunen.

 • Een hypotheekadviseur adviseert over de beste hypotheek voor je situatie.
 • Ze helpen bij het verzamelen van benodigde documenten en onderhandelingen.
 • Advidens heeft ervaren adviseurs om je te begeleiden.

Wij scoren een

9.6

Uit 503 reviews.

Advieskeuze.nl is onafhankelijk.

Referenties van klanten

5 / 5
Meedenken en een open en eerlijke communicatie is de basis van Paul. Na velen contacten gehad te hebben met meerdere adviseurs zijn wij nooit tevreden geweest over het fenomeen hypotheekadviseur. Totdat wij een paar jaar geleden Paul hebben leren kennen. Paul bouwt in een kort tijdsbestek een zeer prettige professionele relatie op. Paul is niet opdringerig en vind het ook belangrijk dat wij (klant) ons prettig voelen bij hem en het bedrijf. De persoonlijke klik is daardoor ook makkelijk te maken omdat er altijd ruimte is voor een elke emotie. De bereikbaarheid van Paul en de overige collega’s is geweldig, het blijven communiceren en alle afspraken nakomen met het welbekende “welkom” gevoel.
Jasper
5 / 5
Danny denkt goed mee met je wensen. Denkt ook na over toekomstige situatie.
Ronald
5 / 5
Duidelijk en open gesprek, uitgebreid werd er gekeken naar de mogelijkheden.
arthur
5 / 5
De Hypotheekaanvraag was erg complex gezien het feit dat ik lang ondernemer ben met meerdere BV's . Maar volledig geadviseerd en ontzorgt via Advidens met zeer vriendelijke en actieve goede communicatie via het team , die professioneel en zeer vakkundig zijn . Met daarnaast persoonlijke en vakkundige aandacht van Paul gedurende het hele succesvolle Hypotheek-traject ! Team Advidens bedankt en Paul Disseldorp in het bijzonder! 🙂
Rudy
5 / 5
Meneer Danny Schuler is zeer deskundig en heeft ons goed geholpen met het oversluiten van onze hypotheek! We zijn hem zeer dankbaar over de wijze hoe hij dit voor ons heeft gedaan. Vanaf het begin heeft hij ons gerust gesteld en het voelde meteen goed aan. Wij zullen zeker weten familie en vrienden adviseren hem te benaderen voor hulp!
Familie Thijm
5 / 5
Paul nam de tijd om alles goed uit te leggen. Daarna werd de aanvraag snel geregeld. Er werd ook snel en fijn gereageerd op vragen.
Esther
4 / 5
Goed, vriendelijk en deskundig contact zowel op kantoor, via de telefoon en email.
Anoniem
5 / 5
Zeer fijne en deskundige adviseur. Persoonlijk en gewoon heel menselijk, geen poespas.
FP
5 / 5
Paul legt alles goed uit en is behulpzaam. Verder verloopt communicatie met hem, zowel persoonlijk als via mail/telefoon, prettig. We voelden ons prima geholpen!
Corné Vugts
5 / 5
De hele hypotheekaanvraag was rondom een bijzondere situatie, ondanks alle tegenslagen en hobbels in de weg is het toch gelukt om de boel voor elkaar te krijgen.
SK
advidens vergaderruimte

Wij horen graag van u

WhatsApp Advidens