Rekening courant

De factuur van je leverancier komt net even wat eerder dan die betaling van je vaste klant. Je moet in de winter aankopen doen, terwijl je de meeste omzet draait in de zomer. Dit zijn situaties waarbij het handig kan zijn om rood te kunnen staan op je betaalrekening. Ook wanneer je een kleinere investering wilt doen, kan een rekening courantkrediet misschien een uitkomst zijn. Je kunt flexibel geld over en weer boeken, wat jou meer ademruimte geeft. Wanneer dit voor jou het geval is, zou je kunnen overwegen een rekening courantkrediet af te sluiten op je zakelijke rekening.

Moet ik als ondernemer een zakelijke rekening hebben?

Een zakelijke betaalrekening (ook wel rekening courant genoemd) is handig, maar niet verplicht. Ook het hebben van een kredietlimiet op de zakelijke rekening is niet altijd vanzelfsprekend. Een privérekening mag je van de bank niet gebruiken voor zakelijke doeleinden. Bovendien zou je dan snel het overzicht verliezen tussen zakelijk en privé. Daarnaast komt het professioneler over, wanneer je een zakelijke rekening hebt. Indien je een zakelijke rekening hebt afgesloten kan het wellicht interessant zijn daar ook een krediet op af te sluiten. Of dit voor jou van toepassing is, bekijken we graag samen met jou.

Wat is een rekening courantkrediet?

Heel eenvoudig gezegd is een rekening courant met een rekening courantkrediet een zakelijke betaalrekening waarop je rood kunt staan. Je dagelijkse betalingen kun je snel een eenvoudig overboeken en wanneer je rood komt te staan, betaal je daar rente over. Soms moet je ook een vergoeding betalen over deze limiet terwijl je er geen gebruik van maakt. Voor elke ondernemer is de rente anders, omdat deze afhangt van de financiële gezondheid van jouw bedrijf. Je leent het bedrag dat je rood kunt staan niet in een keer, maar de bank reserveert dit voor jou, waardoor je flexibel gebruik kunt maken van dit gereserveerde bedrag. Hierdoor kun je dus zelf kiezen wanneer je daar gebruik van wilt maken.

rekening courantkrediet

Hoe vraag ik een zakelijk krediet aan?

Wil jij een zakelijk krediet afsluiten in Zutphen? Dan kun je het beste contact opnemen met Advidens. Wij geven jou de juiste informatie en onderzoeken samen met jou wat jouw mogelijkheden zijn. Je kunt een zakelijk krediet aanvragen wanneer je onder andere aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Je moet de jaarcijfers van de afgelopen twee jaar kunnen laten zien of een goed onderbouwd ondernemersplan hebben.
  • Je hebt een bedrijf dat in Nederland gevestigd is en ingeschreven is bij de KVK.
  • Je hebt geen negatieve BKR-registratie.
  • Je hebt een zakelijke rekening. Het krediet wordt via Advidens aangevraagd bij Regiobank of bij een andere bank als dit een betere optie voor je is.
  • Je hebt een financieel gezond bedrijf.

Samen met de adviseur kijk je hoe jouw financiële situatie is, of je in aanmerking komt voor een zakelijk krediet en of dit wel past bij jouw bedrijf. Wanneer je een goed ondernemersplan wilt opstellen, dan kunnen we je jou daar ook bij helpen. En mocht een zakelijk krediet niet bij jou passen, dan kijken we graag voor jou of er andere mogelijkheden zijn om zakelijk geld te lenen.

rekening courantkrediet 1

Laat je adviseren over een zakelijk krediet

Heb jij interesse een zakelijk krediet af te sluiten op jouw zakelijke rekening? Vraag dan bijtijds informatie bij een onafhankelijk adviseur. Wij bespreken met jou graag wat wij voor je kunnen betekenen en wat jouw zakelijke financiële situatie is. Wij geven altijd eerlijk en betrokken advies, toegespitst op jouw onderneming. Neem contact met ons op om kennis te maken of maak een afspraak om te kijken of een zakelijk krediet bij jouw bedrijf past.

geld lenen kost geld

Wij scoren een

9.6

Uit 503 reviews.

Advieskeuze.nl is onafhankelijk.

Referenties van klanten

5 / 5
Meedenken en een open en eerlijke communicatie is de basis van Paul. Na velen contacten gehad te hebben met meerdere adviseurs zijn wij nooit tevreden geweest over het fenomeen hypotheekadviseur. Totdat wij een paar jaar geleden Paul hebben leren kennen. Paul bouwt in een kort tijdsbestek een zeer prettige professionele relatie op. Paul is niet opdringerig en vind het ook belangrijk dat wij (klant) ons prettig voelen bij hem en het bedrijf. De persoonlijke klik is daardoor ook makkelijk te maken omdat er altijd ruimte is voor een elke emotie. De bereikbaarheid van Paul en de overige collega’s is geweldig, het blijven communiceren en alle afspraken nakomen met het welbekende “welkom” gevoel.
Jasper
5 / 5
Danny denkt goed mee met je wensen. Denkt ook na over toekomstige situatie.
Ronald
5 / 5
Duidelijk en open gesprek, uitgebreid werd er gekeken naar de mogelijkheden.
arthur
5 / 5
De Hypotheekaanvraag was erg complex gezien het feit dat ik lang ondernemer ben met meerdere BV's . Maar volledig geadviseerd en ontzorgt via Advidens met zeer vriendelijke en actieve goede communicatie via het team , die professioneel en zeer vakkundig zijn . Met daarnaast persoonlijke en vakkundige aandacht van Paul gedurende het hele succesvolle Hypotheek-traject ! Team Advidens bedankt en Paul Disseldorp in het bijzonder! 🙂
Rudy
5 / 5
Meneer Danny Schuler is zeer deskundig en heeft ons goed geholpen met het oversluiten van onze hypotheek! We zijn hem zeer dankbaar over de wijze hoe hij dit voor ons heeft gedaan. Vanaf het begin heeft hij ons gerust gesteld en het voelde meteen goed aan. Wij zullen zeker weten familie en vrienden adviseren hem te benaderen voor hulp!
Familie Thijm
5 / 5
Paul nam de tijd om alles goed uit te leggen. Daarna werd de aanvraag snel geregeld. Er werd ook snel en fijn gereageerd op vragen.
Esther
4 / 5
Goed, vriendelijk en deskundig contact zowel op kantoor, via de telefoon en email.
Anoniem
5 / 5
Zeer fijne en deskundige adviseur. Persoonlijk en gewoon heel menselijk, geen poespas.
FP
5 / 5
Paul legt alles goed uit en is behulpzaam. Verder verloopt communicatie met hem, zowel persoonlijk als via mail/telefoon, prettig. We voelden ons prima geholpen!
Corné Vugts
5 / 5
De hele hypotheekaanvraag was rondom een bijzondere situatie, ondanks alle tegenslagen en hobbels in de weg is het toch gelukt om de boel voor elkaar te krijgen.
SK
advidens vergaderruimte

Wij horen graag van u

WhatsApp Advidens