Rekening courant

De factuur van je leverancier komt net even wat eerder dan die betaling van je vaste klant. Je moet in de winter aankopen doen, terwijl je de meeste omzet draait in de zomer. Dit zijn situaties waarbij het handig kan zijn om rood te kunnen staan op je betaalrekening. Ook wanneer je een kleinere investering wilt doen, kan een rekening courantkrediet misschien een uitkomst zijn. Je kunt flexibel geld over en weer boeken, wat jou meer ademruimte geeft. Wanneer dit voor jou het geval is, zou je kunnen overwegen een rekening courantkrediet af te sluiten op je zakelijke rekening.

Moet ik als ondernemer een zakelijke rekening hebben?

Een zakelijke betaalrekening (ook wel rekening courant genoemd) is handig, maar niet verplicht. Ook het hebben van een kredietlimiet op de zakelijke rekening is niet altijd vanzelfsprekend. Een privérekening mag je van de bank niet gebruiken voor zakelijke doeleinden. Bovendien zou je dan snel het overzicht verliezen tussen zakelijk en privé. Daarnaast komt het professioneler over, wanneer je een zakelijke rekening hebt. Indien je een zakelijke rekening hebt afgesloten kan het wellicht interessant zijn daar ook een krediet op af te sluiten. Of dit voor jou van toepassing is, bekijken we graag samen met jou.

Wat is een rekening courantkrediet?

Heel eenvoudig gezegd is een rekening courant met een rekening courantkrediet een zakelijke betaalrekening waarop je rood kunt staan. Je dagelijkse betalingen kun je snel een eenvoudig overboeken en wanneer je rood komt te staan, betaal je daar rente over. Soms moet je ook een vergoeding betalen over deze limiet terwijl je er geen gebruik van maakt. Voor elke ondernemer is de rente anders, omdat deze afhangt van de financiële gezondheid van jouw bedrijf. Je leent het bedrag dat je rood kunt staan niet in een keer, maar de bank reserveert dit voor jou, waardoor je flexibel gebruik kunt maken van dit gereserveerde bedrag. Hierdoor kun je dus zelf kiezen wanneer je daar gebruik van wilt maken.

rekening courantkrediet

Hoe vraag ik een zakelijk krediet aan?

Wil jij een zakelijk krediet afsluiten in Zutphen? Dan kun je het beste contact opnemen met Advidens. Wij geven jou de juiste informatie en onderzoeken samen met jou wat jouw mogelijkheden zijn. Je kunt een zakelijk krediet aanvragen wanneer je onder andere aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Je moet de jaarcijfers van de afgelopen twee jaar kunnen laten zien of een goed onderbouwd ondernemersplan hebben.
  • Je hebt een bedrijf dat in Nederland gevestigd is en ingeschreven is bij de KVK.
  • Je hebt geen negatieve BKR-registratie.
  • Je hebt een zakelijke rekening. Het krediet wordt via Advidens aangevraagd bij Regiobank of bij een andere bank als dit een betere optie voor je is.
  • Je hebt een financieel gezond bedrijf.

Samen met de adviseur kijk je hoe jouw financiële situatie is, of je in aanmerking komt voor een zakelijk krediet en of dit wel past bij jouw bedrijf. Wanneer je een goed ondernemersplan wilt opstellen, dan kunnen we je jou daar ook bij helpen. En mocht een zakelijk krediet niet bij jou passen, dan kijken we graag voor jou of er andere mogelijkheden zijn om zakelijk geld te lenen.

rekening courantkrediet 1

Laat je adviseren over een zakelijk krediet

Heb jij interesse een zakelijk krediet af te sluiten op jouw zakelijke rekening? Vraag dan bijtijds informatie bij een onafhankelijk adviseur. Wij bespreken met jou graag wat wij voor je kunnen betekenen en wat jouw zakelijke financiële situatie is. Wij geven altijd eerlijk en betrokken advies, toegespitst op jouw onderneming. Neem contact met ons op om kennis te maken of maak een afspraak om te kijken of een zakelijk krediet bij jouw bedrijf past.

geld lenen kost geld

Wij scoren een

9.7

Uit 517 reviews.

Advieskeuze.nl is onafhankelijk.

Referenties van klanten

5 / 5
Wij zijn echt fantastisch geholpen door Danny! Hij is altijd bereikbaar, maakt het onmogelijke mogelijk en legt alles goed uit.
Serena
5 / 5
Goed voorgelicht. Duidelijke uitleg over nieuwe hypotheek
P.G
5 / 5
Deskundige en persoonlijke begeleiding, met oog voor onze specifieke situatie
David
5 / 5
Zoals altijd ontzettend goed geholpen door Danny. Open en eerlijk, bekwaam en duidelijk. Schakelen en communicatie ook altijd kort en prettig.
C.vdN
5 / 5
Fijne eerlijke man die erg kundig is in zijn werk. Vriendelijk en geïnteresseerd.
S.A
5 / 5
Duidelijke uitleg en advies. De hypotheekadviseur weet precies wat er bedoeld wordt met bepaalde vragen en geeft hier goed antwoord op. Ook denkt zij goed mee.
RB
4 / 5
Goede communicatie, duidelijke uitleg en snelle reactie
ivo
5 / 5
Zeer betrokken en oprecht geïnteresseerde adviseur met goed oog voor de behoefte van de klant (ik dus)
Lex
4 / 5
Was zeer geduldig met ons. Ondanks dat wij veel vragen hadden nam hij de tijd nam om deze uit te lichten en op te helderen.
AFM
5 / 5
Van Disseldorp heeft het vermogen om zich zeer snel een beeld te vormen van de financiële situatie, kan daar adequaat in adviseren en begeleidt het proces van advies tot en met uitvoering zeer punctueel.Eerlijk gezegd heb ik het zo goed nog weinig meegemaakt in m'n leven. Wat daarbij komt: Paul hanteert de menselijke maat en begeleidt zeer persoonlijk, met begrip en mensenkennis.
Ronald
advidens vergaderruimte

Wij horen graag van u

WhatsApp Advidens