Recreatiewoning 2 1

Wat is stille verkoop en hoe komt mijn huis op funda?

Stille verkoop is huisverkoop zonder publiciteit, discreet aangeboden aan een selecte groep potentiële kopers. Handig als je nieuws nog niet wilt delen of specifieke koper zoekt. Overweeg huis op Funda en stille verkoop voor meer bereik. Ervaren makelaar met groot netwerk vergroot succeskans.

Als je je huis wilt verkopen, denk je waarschijnlijk meteen aan het plaatsen van een advertentie op Funda. Maar wist je dat er ook een andere manier is om je huis te verkopen? Namelijk via stille verkoop. In dit artikel leggen we uit wat stille verkoop is en hoe je huis toch op Funda kan komen.

Wat is stille verkoop?

Stille verkoop, is een manier om je huis te verkopen zonder dat het op Funda of andere openbare platforms wordt geadverteerd. Dit kan om verschillende redenen zijn, bijvoorbeeld omdat je nog niet wilt dat de verkoop bekend wordt bij de buren of omdat je op zoek bent naar een specifieke koper.

Hoe werkt stille verkoop?

Bij stille verkoop schakel je een verkoopmakelaar in die jouw huis in stilte op de markt brengt. Dit betekent dat de makelaar het huis niet op Funda of andere openbare platforms plaatst, maar het aanbiedt aan een selecte groep potentiële kopers. Dit kan bijvoorbeeld via het netwerk van de makelaar of via een speciale stille verkoop website.

Voordelen van stille verkoop

Stille verkoop heeft verschillende voordelen ten opzichte van de traditionele manier van verkopen via Funda. Zo kan het bijvoorbeeld zorgen voor meer exclusiviteit en privacy, omdat niet iedereen op de hoogte is van de verkoop. Daarnaast kan het ook zorgen voor een snellere verkoop, omdat je je huis aanbiedt aan een selecte groep potentiële kopers die mogelijk al interesse hebben getoond in jouw type woning.

Hoe komt mijn huis toch op Funda?

Als je toch graag wilt dat je huis op Funda komt te staan, kan je dit bespreken met je verkoopmakelaar. Vaak bieden zij de mogelijkheid om je huis na een bepaalde periode alsnog op Funda te plaatsen, mocht het niet lukken om het via stille verkoop te verkopen. Ook kan je ervoor kiezen om je huis zowel via stille verkoop als via Funda te verkopen, zodat je een groter bereik hebt.

Kies de juiste verkoopmakelaar

Het is belangrijk om een verkoopmakelaar te kiezen die ervaring heeft met stille verkoop en die beschikt over een groot netwerk van potentiële kopers. Zo vergroot je de kans op een succesvolle verkoop via stille verkoop. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de tarieven en voorwaarden van de verkoopmakelaar, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Conclusie

Stille verkoop is een interessante optie voor mensen die hun huis willen verkopen zonder dat dit direct bekend wordt bij het grote publiek. Het kan zorgen voor meer exclusiviteit en privacy en kan ook zorgen voor een snellere verkoop. Als je toch graag wilt dat je huis op Funda komt te staan, kan je dit bespreken met je verkoopmakelaar. Zorg er wel voor dat je een verkoopmakelaar kiest die ervaring heeft met stille verkoop en beschikt over een groot netwerk van potentiële kopers. Zo vergroot je de kans op een succesvolle verkoop van je huis.

Arthur

Sinds 1990 ben ik actief als allround adviseur in hypotheken, verzekeringen en kredieten. Ik leg mijn focus op het ondersteunen van klanten, met de overtuiging dat goede service begint bij beschikbaarheid en een open oor. Het is voor mij een uitdaging en een genoegen om het team te voorzien van de beste tools om hun werk uitstekend te doen. Ik streef ernaar om niet alleen een expert te zijn in mijn vakgebied, maar ook een betrouwbare partner voor mijn klanten en een inspirerende leider voor mijn collega’s.

Wij horen graag van u

Alle berichten

Gerelateerde berichten

WhatsApp Advidens