Kan ik dit huis kopen?

Je hebt een huis gezien dat aan al je wensen voldoet. De eerste vraag die dan opkomt, is of je deze woning wel kunt financieren. Wanneer je snel een antwoord wilt op de vraag of je een specifiek huis zou kunnen kopen, vul je onze handige rekentool in. Houd je inkomensgegevens en eventueel die van je partner bij de hand, vul de vraagprijs van de gewenste woning in en binnen een paar minuten heb je het antwoord op de vraag: kan ik dit huis kopen?Is mijn inkomen hoog genoeg?

Er moeten heel wat zaken bekeken en berekend worden, voordat je kunt zeggen: ‘Ja, ik kan dit huis kopen’. Wanneer je een partner hebt met een inkomen, kan het verstandig zijn dit inkomen ook mee te nemen in de berekening. Je kunt dan waarschijnlijk meer lenen. Daarnaast is het verplicht om eigen geld in te leggen wanneer je een huis wilt kopen, omdat je maximaal 100% van de waarde van de woning aan hypotheek kunt krijgen. De bijkomende kosten betaal je van je ingelegde geld.

Wat zijn de bijkomende kosten?

Met een hypotheek kun je je nieuwe woning betalen, maar alle overige kosten dient je zelf te betalen. Dit zijn onder andere:

  • Overdrachtsbelasting
  • Notariskosten
  • Advieskosten
  • Kosten die je betaalt voor het laten taxeren van de woning.

Je kunt verder ook te maken krijgen met de kosten voor bankgarantie en de kosten voor de NHG.

Heb ik voldoende draagkracht?

Om te zien of je draagkrachtig genoeg bent om jouw droomhuis te kopen, kijken geldverstrekkers naar je inkomen, maar ook naar je financiële verplichtingen. Denk hierbij aan lopende kredieten of een eventuele studieschuld. Maar er wordt ook gekeken of je bijvoorbeeld een private lease auto heeft of erfpacht moet betalen. Betaal je partneralimentatie? Ook dat moet worden meegenomen in de berekening.

Onafhankelijk hypotheekadvies

‘Kan ik dit huis kopen?’ Het is zo’n eenvoudige vraag, maar je begrijpt dat het berekenen van een hypotheek geen simpele klus is. Elke aanvraag is uniek. Wij beseffen dat jij zeker wilt weten waar je aan toe bent en graag een helder beeld heeft van jouw mogelijkheden. Neem contact op voor een onafhankelijk hypotheekadvies, toegespitst op jouw persoonlijke financiële situatie.

Kan ik dit huis kopen? | Uw Advies van Advidens

Heeft u uw droomhuis op het oog? De vraag “Kan ik dit huis kopen?” is dan onvermijdelijk. Bij Advidens helpen we u graag dit uit te zoeken met onze gebruiksvriendelijke rekenmodule.

Hoeveel hypotheek kan u krijgen?

De eerste vraag die we beantwoorden is: “Hoeveel hypotheek kan u krijgen?” Het antwoord is afhankelijk van uw inkomen, recente arbeidsgeschiedenis en financiële verplichtingen zoals schulden en vaste lasten. Met onze rekenmodule berekent u gemakkelijk en snel hoeveel hypotheek u kunt krijgen op basis van uw salaris.

Wat beïnvloedt uw hypotheek?

De maximale hypotheek is grotendeels gebaseerd op uw bruto jaarinkomen, rekening houdend met al uw betalingsverplichtingen. Wanneer u een hoger inkomen heeft, wordt over het algemeen de mogelijkheid geboden om een groter bedrag te lenen voor uw toekomstige woning. Indien u vrijgezel bent en van plan bent een huis aan te schaffen, wordt het uiterste leenbedrag doorgaans gebaseerd op een enkel inkomen. Hierdoor kunt u mogelijk minder lenen dan bij twee inkomsten.

En wat gebeurt er als u een woning wilt aanschaffen terwijl uw inkomen aan de lagere kant is?In dit geval zult u merken dat het lastig is om voldoende te lenen in deze krappe huizenmarkt. Door uw eigen spaargeld te gebruiken of samen met een partner een lening aan te vragen, kunt u het maximale aankoopbedrag verhogen waarvoor een volledige lening haalbaar is.

Samenleven en hypotheekleningen

Woont u samen of wilt u in het nieuwe huis gaan samenwonen? Denk er dan ernstig over na om gezamenlijk een hypotheek aan te vragen, als het niet haalbaar is op één inkomen. Onze deskundige adviseurs kunnen u helpen bij het navigeren door de mogelijkheden en vinden de oplossing die het beste bij uw situatie past.

Huis kopen met studieschuld of BKR

Heeft u een studieschuld of een notering voor openstaande schulden bij Bureau Krediet Registratie? Voer deze gegevens in onze maximale hypotheek calculator en er wordt rekening gehouden met deze factoren bij het berekenen van de maximale leensom.

“Ja, ik kan dit huis kopen!”

U heeft nu antwoord op uw vraag: “Kan ik dit huis kopen?” Als dat zo is, wilt u het huis waarschijnlijk kopen. We staan klaar om u daarbij te helpen .Bij de aanschaf van een woning is het raadzaam om hulp te zoeken bij een onpartijdige hypotheekadviseur. Deze zal de meest voordelige hypotheek oplossing voor u vinden en u bijstaan gedurende het gehele aankoopproces van de woning.

Neem vandaag nog contact met ons op!

Maak onmiddellijk verbinding met een van onze experts van Advidens. Het initiële gesprek is volledig gratis. Wij zijn er om u te helpen en te adviseren bij elke stap in het koopproces van uw nieuwe huis. Bij Advidens maken we het voor u mogelijk om met vertrouwen en zekerheid de vraag “Kan ik dit huis kopen?” te beantwoorden.

In onze wereld is er niets beter dan de vreugde en tevredenheid van het verwezenlijken van de droom om een eigen huis te kopen. We nodigen u uit om die droom te realiseren met de hulp van onze deskundige adviseurs en geavanceerde tools. Met Advidens wordt het kopen van uw huis niet alleen een realiteit, maar ook een aangename en opwindende ervaring.

Wij scoren een

9.9

Uit 421 reviews.

Advieskeuze.nl is onafhankelijk.

Referenties van klanten

5 / 5
Duidelijke uitleg, goede communicatie, zeer vlotte reactie, goed advies passend bij mijn persoonlijke situatie
WB
5 / 5
Danny denkt mee, zoekt voor de klant de voordeligste oplossing. Hij communiceert duidelijk en het contact is altijd prettig. We hebben ook voor onze hypotheek en eerdere kredieten van de diensten van Advies gebruik gemaakt tot volle tevredenheid.
KKR
5 / 5
Altijd betrokken bij de klant en zeer kundig advies en handelen
Daniëlle
5 / 5
Hij heeft ons super goed geholpen en geadviseerd ben er heel tevreden over
Funda
5 / 5
Kennis van zaken en neemt de prive situatie mee in het gesprek voordat hij advies geeft
Eric
5 / 5
Staat klaar bij vragen, duidelijke uitleg waarom en geeft ook mogelijkheid tot eigen keuzes
J
5 / 5
Adviseur was zeer duidelijk en luisterde goed naar de wensen die we hadden
Rene Rutter
5 / 5
Grondig, duidelijk, zeer gedreven en altijd oplossingsgericht
JP_Arnhem
4 / 5
Professioneel en vriendelijk Prima en snel geholpen
Anoniem
5 / 5
Danny is een betrokken hypotheekadviseur die het beste voor zijn klant wil
ESK
advidens vergaderruimte

Wij horen graag van u

WhatsApp Advidens