Kan ik dit huis kopen?

Je hebt een huis gezien dat aan al je wensen voldoet. De eerste vraag die dan opkomt, is of je deze woning wel kunt financieren. Wanneer je snel een antwoord wilt op de vraag of je een specifiek huis zou kunnen kopen, vul je onze handige rekentool in. Houd je inkomensgegevens en eventueel die van je partner bij de hand, vul de vraagprijs van de gewenste woning in en binnen een paar minuten heb je het antwoord op de vraag: kan ik dit huis kopen?Is mijn inkomen hoog genoeg?

Er moeten heel wat zaken bekeken en berekend worden, voordat je kunt zeggen: ‘Ja, ik kan dit huis kopen’. Wanneer je een partner hebt met een inkomen, kan het verstandig zijn dit inkomen ook mee te nemen in de berekening. Je kunt dan waarschijnlijk meer lenen. Daarnaast is het verplicht om eigen geld in te leggen wanneer je een huis wilt kopen, omdat je maximaal 100% van de waarde van de woning aan hypotheek kunt krijgen. De bijkomende kosten betaal je van je ingelegde geld.

Wat zijn de bijkomende kosten?

Met een hypotheek kun je je nieuwe woning betalen, maar alle overige kosten dient je zelf te betalen. Dit zijn onder andere:

  • Overdrachtsbelasting
  • Notariskosten
  • Advieskosten
  • Kosten die je betaalt voor het laten taxeren van de woning.

Je kunt verder ook te maken krijgen met de kosten voor bankgarantie en de kosten voor de NHG.

Heb ik voldoende draagkracht?

Om te zien of je draagkrachtig genoeg bent om jouw droomhuis te kopen, kijken geldverstrekkers naar je inkomen, maar ook naar je financiële verplichtingen. Denk hierbij aan lopende kredieten of een eventuele studieschuld. Maar er wordt ook gekeken of je bijvoorbeeld een private lease auto heeft of erfpacht moet betalen. Betaal je partneralimentatie? Ook dat moet worden meegenomen in de berekening.

Onafhankelijk hypotheekadvies

‘Kan ik dit huis kopen?’ Het is zo’n eenvoudige vraag, maar je begrijpt dat het berekenen van een hypotheek geen simpele klus is. Elke aanvraag is uniek. Wij beseffen dat jij zeker wilt weten waar je aan toe bent en graag een helder beeld heeft van jouw mogelijkheden. Neem contact op voor een onafhankelijk hypotheekadvies, toegespitst op jouw persoonlijke financiële situatie.

Kan ik dit huis kopen? | Uw Advies van Advidens

Heeft u uw droomhuis op het oog? De vraag “Kan ik dit huis kopen?” is dan onvermijdelijk. Bij Advidens helpen we u graag dit uit te zoeken met onze gebruiksvriendelijke rekenmodule.

Hoeveel hypotheek kan u krijgen?

De eerste vraag die we beantwoorden is: “Hoeveel hypotheek kan u krijgen?” Het antwoord is afhankelijk van uw inkomen, recente arbeidsgeschiedenis en financiële verplichtingen zoals schulden en vaste lasten. Met onze rekenmodule berekent u gemakkelijk en snel hoeveel hypotheek u kunt krijgen op basis van uw salaris.

Wat beïnvloedt uw hypotheek?

De maximale hypotheek is grotendeels gebaseerd op uw bruto jaarinkomen, rekening houdend met al uw betalingsverplichtingen. Wanneer u een hoger inkomen heeft, wordt over het algemeen de mogelijkheid geboden om een groter bedrag te lenen voor uw toekomstige woning. Indien u vrijgezel bent en van plan bent een huis aan te schaffen, wordt het uiterste leenbedrag doorgaans gebaseerd op een enkel inkomen. Hierdoor kunt u mogelijk minder lenen dan bij twee inkomsten.

En wat gebeurt er als u een woning wilt aanschaffen terwijl uw inkomen aan de lagere kant is?In dit geval zult u merken dat het lastig is om voldoende te lenen in deze krappe huizenmarkt. Door uw eigen spaargeld te gebruiken of samen met een partner een lening aan te vragen, kunt u het maximale aankoopbedrag verhogen waarvoor een volledige lening haalbaar is.

Samenleven en hypotheekleningen

Woont u samen of wilt u in het nieuwe huis gaan samenwonen? Denk er dan ernstig over na om gezamenlijk een hypotheek aan te vragen, als het niet haalbaar is op één inkomen. Onze deskundige adviseurs kunnen u helpen bij het navigeren door de mogelijkheden en vinden de oplossing die het beste bij uw situatie past.

Huis kopen met studieschuld of BKR

Heeft u een studieschuld of een notering voor openstaande schulden bij Bureau Krediet Registratie? Voer deze gegevens in onze maximale hypotheek calculator en er wordt rekening gehouden met deze factoren bij het berekenen van de maximale leensom.

“Ja, ik kan dit huis kopen!”

U heeft nu antwoord op uw vraag: “Kan ik dit huis kopen?” Als dat zo is, wilt u het huis waarschijnlijk kopen. We staan klaar om u daarbij te helpen .Bij de aanschaf van een woning is het raadzaam om hulp te zoeken bij een onpartijdige hypotheekadviseur. Deze zal de meest voordelige hypotheek oplossing voor u vinden en u bijstaan gedurende het gehele aankoopproces van de woning.

Neem vandaag nog contact met ons op!

Maak onmiddellijk verbinding met een van onze experts van Advidens. Het initiële gesprek is volledig gratis. Wij zijn er om u te helpen en te adviseren bij elke stap in het koopproces van uw nieuwe huis. Bij Advidens maken we het voor u mogelijk om met vertrouwen en zekerheid de vraag “Kan ik dit huis kopen?” te beantwoorden.

In onze wereld is er niets beter dan de vreugde en tevredenheid van het verwezenlijken van de droom om een eigen huis te kopen. We nodigen u uit om die droom te realiseren met de hulp van onze deskundige adviseurs en geavanceerde tools. Met Advidens wordt het kopen van uw huis niet alleen een realiteit, maar ook een aangename en opwindende ervaring.

Wij scoren een

9.7

Uit 520 reviews.

Advieskeuze.nl is onafhankelijk.

Hoeveel kan ik lenen?

De hoeveelheid die je kunt lenen, is afhankelijk van jouw persoonlijke financiële situatie. Advidens Financieel adviseur biedt een handige calculator waarmee je jouw leencapaciteit kunt bepalen. Stel, je hebt een netto maandinkomen van €2.500, dan kun je mogelijk tot €100.000 lenen.

Hoeveel eigen geld heb ik nodig om een huis te kopen?

Naast de hypotheek heb je eigen geld nodig voor bijkomende kosten zoals overdrachtsbelasting, notariskosten en advieskosten. Gemiddeld is dit ongeveer 6% van de koopsom. Advidens kan je helpen inzicht te krijgen in deze kosten. Voor een huis van €200.000 heb je dus ongeveer €12.000 eigen geld nodig voor de bijkomende kosten, daarbij komt nog de minimale inleg die is afgesproken met de geldverstrekker.

Hoeveel kan ik lenen voor een huis?

Dit is afhankelijk van jouw inkomen en vaste lasten. Met de Advidens calculator kun je snel jouw leencapaciteit voor een huis berekenen. Als vuistregel geldt dat je ongeveer 4,5 keer jouw bruto jaarinkomen kunt lenen. Bij een inkomen van €40.000 komt dit neer op ongeveer €180.000.

Wat kan ik maximaal lenen?

Jouw maximale leenbedrag is afhankelijk van jouw inkomen, vaste lasten en persoonlijke situatie. Advidens biedt een calculator waarmee je dit nauwkeurig kunt berekenen. Bijvoorbeeld, met een bruto jaarinkomen van €50.000 kun je maximaal ongeveer €225.000 lenen.

Hoeveel geld kan ik lenen voor een huis?

Het bedrag dat je kunt lenen voor een huis is afhankelijk van diverse factoren, zoals jouw inkomen en vaste lasten. Gebruik de calculator van Advidens om dit te bepalen. Bij een bruto jaarinkomen van €60.000 zou je in de buurt van €270.000 kunnen lenen.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen, bereken het?

Om uit te vinden hoeveel hypotheek je kunt krijgen, kun je de calculator op de Advidens website gebruiken. Voer jouw gegevens in, zoals inkomen en lasten, en je krijgt direct een indicatie. Bijvoorbeeld, met een inkomen van €70.000 per jaar, zou je ongeveer €315.000 aan hypotheek kunnen krijgen.

Referenties van klanten

5 / 5
Hij heeft waargemaakt wat hij had beloofd. Duidelijke en eerlijke communicatie. Laag drempelig en geen enkele vraag was hem teveel . Super vriendelijk en super behulpzaam. Ontzettend prettige communicatie. We hadden de hoop al een beetje opgegeven wvb oversluiten van de hypotheek en een bouw depot, maar Danny liet ons geloven dat het kon. En daar had hij gelijk in.
Julie
5 / 5
Ben nu voor de tweede keer bij Paul van Dusseldorp als hypotheekadviseur omdat ik het een prettige adviseur is en hij echt de tijd voor je neemt. Ook is hij echt betrokken met jou als persoon wat een vertrouwd gevoel geeft.
Melvin
5 / 5
Uitermate deskundig. Goed financieel onderlegd. Eerst de mens met sociale aspecten en dan de financien. Eerst denken dan stop en vervolgens adviseren en dan handelen
HCD
5 / 5
Wij zijn echt fantastisch geholpen door Danny! Hij is altijd bereikbaar, maakt het onmogelijke mogelijk en legt alles goed uit.
Serena
5 / 5
Goed voorgelicht. Duidelijke uitleg over nieuwe hypotheek
P.G
5 / 5
Deskundige en persoonlijke begeleiding, met oog voor onze specifieke situatie
David
5 / 5
Zoals altijd ontzettend goed geholpen door Danny. Open en eerlijk, bekwaam en duidelijk. Schakelen en communicatie ook altijd kort en prettig.
C.vdN
5 / 5
Fijne eerlijke man die erg kundig is in zijn werk. Vriendelijk en geïnteresseerd.
S.A
5 / 5
Duidelijke uitleg en advies. De hypotheekadviseur weet precies wat er bedoeld wordt met bepaalde vragen en geeft hier goed antwoord op. Ook denkt zij goed mee.
RB
4 / 5
Goede communicatie, duidelijke uitleg en snelle reactie
ivo
advidens vergaderruimte

Wij horen graag van u

WhatsApp Advidens