Loan to Value (LTV) en bedrijfshypotheek

Wat je moet weten over de Loan to Value (LTV) en bedrijfshypotheek

Het begrip Loan to Value (LTV) kan bij het aanvragen van een hypotheek voor zowel particulieren als bedrijven een belangrijk element zijn. In dit artikel leggen we graag uit wat LTV precies inhoudt, wat de invloed ervan is op jou  bedrijfshypotheek en hoe wij als Advidens je kunnen ondersteunen bij het verkrijgen van een hypotheek voor jou  bedrijfspand.

Het belang van Loan to Value (LTV)

Het afsluiten van een hypotheek wordt aanzienlijk beïnvloed door de Loan to Value (LTV), een element van cruciaal belang. Het is een ratio die aangeeft welk percentage van de marktwaarde van een woning of bedrijfspand je kunt lenen. Zo kan de LTV van invloed zijn op de hoogte van jou  hypotheek, maar ook op de maandelijkse lasten en de mogelijkheden om extra te lenen voor verbouwingen of renovaties.

Loan to Value 1 2

De LTV is ingesteld om te voorkomen dat je te veel leent en daardoor te maken krijgt met hoge maandlasten. Deze ratio speelt een belangrijke rol bij zowel het financieren van woningen als bij bedrijfshypotheken.

Loan to Value (LTV) bij bedrijfshypotheken

De LTV voor bedrijfspanden kan flink afwijken van de LTV bij particuliere woningen. De LTV voor bedrijfspanden ligt namelijk niet op 100%, zoals bij woningen, maar op gemiddeld 70%. Dit betekent dat je bij de aankoop van een bedrijfspand ter waarde van €300.000, bij de meeste banken slechts een bedrijfshypotheek van €210.000 kunt krijgen.

Dit kan de financiering van een bedrijfspand uitdagend maken. Gelukkig zijn er diverse mogelijkheden om het benodigde bedrag alsnog te financieren, bijvoorbeeld door middel van crowdfunding of overbruggingsfinanciering. Daarnaast biedt Advidens speciale leningen aan voor deze situaties waarbij de LTV lager ligt.

Hoe Advidens je kan helpen met jou  bedrijfshypotheek

Bij Advidens begrijpen we dat het afsluiten van een bedrijfshypotheek complex kan zijn, zeker gezien de lagere LTV. Daarom hebben wij specifieke producten en diensten ontwikkeld die je kunnen helpen bij het financieren van jou  bedrijfspand.

Eén van deze producten is het hypothecair krediet. Dit betreft een bijzondere lening, ontworpen voor omstandigheden waarin de LTV van een hypotheek lager dan 100% uitvalt. Het hypothecair krediet kan lineair of annuïtair worden afgelost en kan worden afgesloten voor een periode van tien tot twintig jaar. Het voordeel van dit product is dat je profiteert van een lagere rente dan bij reguliere zakelijke lening.

De ideale oplossing voor jou  bedrijfshypotheek

Loan to Value 6

Wanneer je bij Advidens jou  bedrijfshypotheek afsluit, bent je verzekerd van een product dat aansluit bij jou  situatie. Wij begrijpen de uitdagingen van het ondernemerschap en bieden daarom oplossingen die passen bij jou  unieke omstandigheden.

Of het nu gaat om het overbruggen van de LTV, het financieren van een bedrijfspand of het kiezen van de juiste aflossingsvorm, Advidens biedt de ideale oplossing voor jou  bedrijfshypotheek. We staan klaar om je te begeleiden tijdens het gehele proces, van aanvraag tot goedkeuring.

Conclusie

Loan to Value (LTV) is een belangrijk concept bij het afsluiten van een hypotheek, vooral voor ondernemers die een bedrijfspand willen financieren. De Loan to Value kan invloed hebben op de hoeveelheid geld die je kunt lenen en op de mogelijke maandlasten.

Bij Advidens zijn we ons bewust van de uitdagingen die de LTV kan opleveren bij bedrijfshypotheken. Daarom bieden we specifieke producten en diensten aan die deze uitdagingen kunnen overbruggen. Door voor Advidens te kiezen, kiest je voor maatwerk, expertise en begeleiding tijdens het gehele proces. Onze missie is om ervoor te zorgen dat je de bedrijfshypotheek kunt afsluiten die je nodig heeft voor het realiseren van jou  ondernemingsdoelen. Met Advidens maakt je jou  droom van een eigen bedrijfspand werkelijkheid.

hanita oostrom

Sinds 2005 ben ik werkzaam als adviseur voor particulieren op het gebied van hypotheken, verzekeringen en kredieten. Wat mijn werk voor mij zo bijzonder maakt, is de mogelijkheid om mensen te helpen met hun grootste aankoop. De vreugde en het geluk dat mijn cliënten ervaren wanneer ze hun dromen realiseren, geeft mij enorme voldoening in mijn werk. Het is voor mij een privilege om bij te dragen aan deze belangrijke momenten in het leven van mensen, door hen te voorzien van advies dat hen helpt een solide financiële toekomst op te bouwen.

Wij horen graag van u

Alle berichten

Gerelateerde berichten

WhatsApp Advidens