Loan to Value

Hoe Je Credit Score te Verbeteren voor Betere Leenvoorwaarden

Het verbeteren van je kredietscore kan een aanzienlijke impact hebben op de voorwaarden van de leningen die je kunt krijgen. Een hogere score kan leiden tot lagere rentetarieven en betere leenvoorwaarden. Hier zijn enkele tips om je kredietscore te verbeteren, specifiek gericht op inwoners van Nederland.

1. Overleg regelmatig met je accountant

Regelmatige gesprekken met je accountant kunnen helpen om schulden en crediteuren te voorkomen en onverwachte posten op de balans te vermijden die je kredietscore negatief kunnen beïnvloeden. Dit is vooral belangrijk voor bedrijven, maar ook particulieren kunnen hier baat bij hebben door hun financiën goed te beheren.

2. Dien je jaarrekening in

Ook als je niet verplicht bent om dit te doen, kan het indienen van je jaarrekening je kredietcheck completer maken. Dit toont aan dat je financieel transparant bent, wat positief kan bijdragen aan je kredietscore.

3. Lever betaalervaringen aan

Informatie over of je facturen op tijd betaalt, speelt een belangrijke rol bij de kredietbeoordeling. Door deze informatie aan te leveren, kun je je kredietscore positief beïnvloeden.

4. Dien een 403-verklaring in

Als je onderdeel bent van een groter concern, kan een 403-verklaring, waarbij het moederbedrijf aansprakelijkheid neemt voor de dochteronderneming, je kredietscore verbeteren. Dit is alleen voordelig als het moederbedrijf kredietwaardig is.

5. Zorg voor een gezond bedrijf

Zorg ervoor dat je bedrijf goed draait, met voldoende werkkapitaal en eigen vermogen. Dit houdt je bedrijf financieel gezond en resulteert in een hogere kredietlimiet bij een beoordeling.

Conclusie

Het verbeteren van je kredietscore vereist aandacht voor zowel je persoonlijke als zakelijke financiën. Door bovenstaande tips toe te passen, kun je werken aan een betere score, wat uiteindelijk kan leiden tot betere leenvoorwaarden. Voor meer informatie over lenen en hoe Advidens je hierbij kan helpen, bezoek onze pagina’s over geld lenen en particulier geld lenen. Advidens is jouw partner voor onafhankelijk advies over hypotheken, kredieten, verzekeringen en financiën.

Arthur

Sinds 1990 ben ik actief als allround adviseur in hypotheken, verzekeringen en kredieten. Ik leg mijn focus op het ondersteunen van klanten, met de overtuiging dat goede service begint bij beschikbaarheid en een open oor. Het is voor mij een uitdaging en een genoegen om het team te voorzien van de beste tools om hun werk uitstekend te doen. Ik streef ernaar om niet alleen een expert te zijn in mijn vakgebied, maar ook een betrouwbare partner voor mijn klanten en een inspirerende leider voor mijn collega’s.

Wij horen graag van u

Alle berichten

Gerelateerde berichten

WhatsApp Advidens