Kan ik dit huis kopen?

Je hebt een huis gezien dat aan al je wensen voldoet. De eerste vraag die dan opkomt, is of je deze woning wel kunt financieren. Wanneer je snel een antwoord wilt op de vraag of je een specifiek huis zou kunnen kopen, vul je onze handige rekentool in. Houd je inkomensgegevens en eventueel die van je partner bij de hand, vul de vraagprijs van de gewenste woning in en binnen een paar minuten heb je het antwoord op de vraag: kan ik dit huis kopen?Is mijn inkomen hoog genoeg?

Er moeten heel wat zaken bekeken en berekend worden, voordat je kunt zeggen: ‘Ja, ik kan dit huis kopen’. Wanneer je een partner hebt met een inkomen, kan het verstandig zijn dit inkomen ook mee te nemen in de berekening. Je kunt dan waarschijnlijk meer lenen. Daarnaast is het verplicht om eigen geld in te leggen wanneer je een huis wilt kopen, omdat je maximaal 100% van de waarde van de woning aan hypotheek kunt krijgen. De bijkomende kosten betaal je van je ingelegde geld.

Wat zijn de bijkomende kosten?

Met een hypotheek kun je je nieuwe woning betalen, maar alle overige kosten dient je zelf te betalen. Dit zijn onder andere:

  • Overdrachtsbelasting
  • Notariskosten
  • Advieskosten
  • Kosten die je betaalt voor het laten taxeren van de woning.

Je kunt verder ook te maken krijgen met de kosten voor bankgarantie en de kosten voor de NHG.

Heb ik voldoende draagkracht?

Om te zien of je draagkrachtig genoeg bent om jouw droomhuis te kopen, kijken geldverstrekkers naar je inkomen, maar ook naar je financiële verplichtingen. Denk hierbij aan lopende kredieten of een eventuele studieschuld. Maar er wordt ook gekeken of je bijvoorbeeld een private lease auto heeft of erfpacht moet betalen. Betaal je partneralimentatie? Ook dat moet worden meegenomen in de berekening.

Onafhankelijk hypotheekadvies

‘Kan ik dit huis kopen?’ Het is zo’n eenvoudige vraag, maar je begrijpt dat het berekenen van een hypotheek geen simpele klus is. Elke aanvraag is uniek. Wij beseffen dat jij zeker wilt weten waar je aan toe bent en graag een helder beeld heeft van jouw mogelijkheden. Neem contact op voor een onafhankelijk hypotheekadvies, toegespitst op jouw persoonlijke financiële situatie.

Wij scoren een

9.9

Uit 421 reviews.

Advieskeuze.nl is onafhankelijk.

Referenties van klanten

5 / 5
Duidelijke uitleg, goede communicatie, zeer vlotte reactie, goed advies passend bij mijn persoonlijke situatie
WB
5 / 5
Danny denkt mee, zoekt voor de klant de voordeligste oplossing. Hij communiceert duidelijk en het contact is altijd prettig. We hebben ook voor onze hypotheek en eerdere kredieten van de diensten van Advies gebruik gemaakt tot volle tevredenheid.
KKR
5 / 5
Altijd betrokken bij de klant en zeer kundig advies en handelen
Daniëlle
5 / 5
Hij heeft ons super goed geholpen en geadviseerd ben er heel tevreden over
Funda
5 / 5
Kennis van zaken en neemt de prive situatie mee in het gesprek voordat hij advies geeft
Eric
5 / 5
Staat klaar bij vragen, duidelijke uitleg waarom en geeft ook mogelijkheid tot eigen keuzes
J
5 / 5
Adviseur was zeer duidelijk en luisterde goed naar de wensen die we hadden
Rene Rutter
5 / 5
Grondig, duidelijk, zeer gedreven en altijd oplossingsgericht
JP_Arnhem
4 / 5
Professioneel en vriendelijk Prima en snel geholpen
Anoniem
5 / 5
Danny is een betrokken hypotheekadviseur die het beste voor zijn klant wil
ESK
advidens vergaderruimte

Wij horen graag van u

WhatsApp Advidens